Alle voordelen van de Hyundai ix-20

Hyundai ix20 Autobedrijf Hansen Venray

Bij Autobedrijf Hansen hebben we een aantal modellen van de Hyundai ix20 in ons bezit. Een compacte, doch krachtige auto die zeker aan jouw verwachtingen zal voldoen! Benieuwd? Lees dan deze blog voor alle voordelen.

Om te beginnen

Wanneer je de Hyundai ix20 voor het eerst ziet, valt het op dat de auto erg compact is ontworpen en gebouwd. Zowel het onderstel, dat slim is ontworpen zodat het geen onnodige ruimte inneemt, als de hoogte hebben redelijk kleine afmetingen. Dit wil niet zeggen dat je jezelf in de auto moet wurmen. In tegendeel: de instap is hoog, waardoor je zeer makkelijk in en uit stapt en veel overzicht hebt tijdens het rijden. Daarnaast is de ruimte in de auto met 4 volwassenen goed en hoef je niet te proppen.

Wat nog meer opvalt aan het uiterlijk van de ix20 zijn de zachte, soepele lijnen aan de buitenkant. Dit model staat dan ook niet bekend om zijn ontzettend vooruitstrevende design, maar vooral om zijn ingetogen stijl met niet-opvallende elementen. Dit wil zeker niet zeggen dat het geen mooie auto is om te zien! Volgens ons zorgt deze stijl er juist voor dat het uiterlijk van de auto rustig blijft, zonder extra elementen die alleen maar toegevoegd zijn om de auto er mooier uit te laten zien, en niet per se uit praktisch oogpunt.

Rijden in de Hyundai ix20

Op dit moment hebben wij drie modellen van de ix20 beschikbaar: twee automaten en één handgeschakeld model. Welk model je ook kiest, naar onze mening scoren ze allemaal ontzettend hoog op het gebied van rijgemak. De stoel is goed verstelbaar, wat voor de ideale positie voor jou als bestuurder kan zorgen. Verder zitten de stoelen prima tijdens het rijden. Daarnaast is de auto voorzien van een hoge instap, zoals we hierboven al benoemden. Dit is natuurlijk altijd een prettig idee. De vering is stevig, maar comfortabel.

Het geluidsniveau tijdens het rijden in de bebouwde kom is vrijwel nihil, terwijl dit op de snelweg iets oploopt, maar zeker niet storend wordt. De besturing is prettig, wat in de automaat voor zich spreekt, maar ook in de handgeschakelde versie kost het schakelen weinig tot geen moeite. Hyundai heeft ervoor gezorgd dat dit lekker soepel gaat, waardoor je niet veel kracht hoeft te zetten.

Zeer complete uitrusting

En dan alle extra’s waarover de Hyundai ix20 beschikt: deze zitten allemaal verwerkt in een dashboard dat opvallend modern is en netjes is afgewerkt. Opnieuw is hier niet ontzettend veel aandacht besteed aan een bijzonder design, maar toch zijn de ontwerpers erin geslaagd om het er verzorgd en overzichtelijk uit te laten zien.

De uitrusting bestaat onder andere uit climate control, wat betekent dat je als bestuurder de temperatuur binnenin de auto kunt instellen. Deze installatie staat dan los van de buitentemperatuur en andere factoren. De temperatuur die je instelt wordt vastgehouden, tenzij je deze zelf verandert. Een ander groot voordeel qua uitrusting is de cruise control, wat jouw rijgemak nog meer vergroot. Als laatste zijn de extra getinte ramen ook ontzettend prettig wanneer je niet wilt dat iedere voorbijganger precies kan zijn wie of wat jij in jouw auto vervoert.

Maar de meest handige extra uitrusting is volgens ons toch wel het multimediasysteem, waarmee je onder andere de radio kunt bedienen, het navigatiesysteem kunt instellen en de achteruitrijcamera kunt gebruiken. Dit systeem is zeer makkelijk te bedienen. Op het eerste gezicht verwacht je niet dat de Hyundai ix20 over al deze zaken beschikt, maar het is dus wel echt waar.

Nu je over alle voordelen van de Hyundai ix20 hebt gelezen, begrijpen wij dat je graag meer over deze auto zou willen weten. Kijk daarom snel in ons aanbod van occasions of neem contact met ons op, wij staan voor je klaar!