Anti-skimming sleutelhoes

De anti-skimming sleutelhoes, die bij Autobedrijf Hansen vanaf nu beschikbaar is in de showroom, beschermt je autosleutel zodat het voor inbrekers onmogelijk wordt om in te breken in je auto.

Een van de nieuwste innovaties op het gebied van het afsluiten van je auto, is de keyless entry. Met deze techniek kun je je auto openen en starten zonder je sleutel direct te gebruiken.

Hoe werkt keyless entry precies?

Je opent de auto door simpelweg met je autosleutel richting de auto te lopen, automatisch geopend wordt wanneer je dicht bij de auto staat. Deze nieuwe methode wordt ook wel  keyless entry genoemd. Vervolgens kun je de auto starten door alleen maar op een knop te drukken; hiervoor heb je ook geen autosleutel nodig (deze techniek heet keyless go). Wanneer je na een rit uit de auto stapt en de afstand tussen de autosleutel in je broekzak en de auto groter wordt,  gaat deze automatisch weer op slot.

Dit systeem komt het gebruikersgemak van de auto natuurlijk ten goede, doordat je niet je sleutel te zoeken wanneer je je auto wilt gebruiken. Denk aan de momenten waarop je je handen vol hebt met boodschappen en niet in je zak hoeft te reiken naar je sleutel. Erg handig natuurlijk!

De gevaren van de keyless entry

Helaas heeft deze techniek, zoals elke technologische ontwikkeling, ook zijn keerzijde. Een van de grootste nadelen die genoemd worden is de kwetsbaarheid van het systeem. Doordat het systeem via chips werkt, is het voor hackers mogelijk om in te breken in de auto en deze te stelen zonder enige sporen van braakschade. Dit is vooral het geval met nieuwere auto’s die zowel beschikken over keyless entry als keyless go.

Maar hoe werkt dit hacken nou eigenlijk?

Doordat het systeem via elektronische chips werkt, is het voor hackers makkelijk om de RFID-chip die in de sleutel zit, te kraken. Er is illegale apparatuur in omloop in de wereld van de autodieven, waarmee ze de auto kunnen openen en deze dus, vaak ongemerkt, stelen. ’s Nachts, wanneer je de autosleutel terwijl je slaapt in de hal of gang hebt liggen, kunnen hackers het signaal dat deze sleutel uitzendt kopiëren en hiermee de autosleutel te ‘clonen’. Vervolgens kunnen ze het gekopieerde signaal, oftewel de gekopieerde sleutel, weer gebruiken terwijl ze dicht bij de auto staan en hiermee dus de auto openen. Het klinkt ingewikkeld, maar voor hackers is het door deze techniek toe te passen kinderspel om auto’s te stelen.

Door de toename van het aantal auto’s dat op deze manier wordt gestolen, komen er steeds meer geluiden vanuit verzekeraars om dit systeem weg te halen uit de auto’s. Maar er zijn ook andere oplossingen!

De anti-skimming sleutelhoes

Autobedrijf Hansen biedt sinds kort hoezen aan die jouw autosleutels kunnen beschermen tegen deze hackers. De hoes zorgt ervoor dat de RFID-chip en het signaal dat deze chip uitzendt wordt geblokkeerd, zodat het voor hackers lastig of zelfs onmogelijk wordt om de bovengenoemde techniek toe te passen om je auto te stelen. Naast het beschermen van de autosleutel, is de hoes ook erg praktisch. Je kunt er namelijk ook bankpassen in stoppen, die voor skimmers ook te hacken zijn en waarmee dan ook geld gepind kan worden. Wanneer u de passen in de hoes stopt, zijn deze dan ook beschermd tegen skimming! De hoes heeft dus een dubbele functie, waardoor je hackers te slim af bent.

Heb jij een auto met keyless entry? Kom dan langs en test de hoes zelf!