Auto schorsen, hoe werkt het precies?

Auto-schorsen-Autobedrijf-Hansen-Venray

Denk je een lange tijd geen gebruik te maken van je auto? Hieronder geven we je enkele redenen waarom het voordelig kan zijn om je auto te schorsen en hoe je dat het beste kan doen.

Waarom zou je je auto schorsen?

Als een auto langdurig niet gebruikt wordt, zit je toch vast aan bepaalde vaste kosten. Denk hierbij aan voertuigverplichtingen zoals APK, moterrijtuigbelasting en verzekerkingen. Je kan dus een hoop geld besparen door deze betaalverplichtingen tijdelijk niet meer te hebben.

Waar moet ik op letten bij het schorsen?

Bij het schorsen van de auto is niet direct alles geregeld. Zo moet je, naast het aanvragen van de schorsing, de verzekering zelf nog opzeggen. Daarnaast voldoe je met een schorsing niet meer aan alle verplichtingen. Het is daarom van groot belang om uw kenteken te schorsen om hoge boetes te voorkomen.  

Voor welke periode kan ik een schorsing aanvragen?

Je kunt kiezen om de auto voor een periode van een, twee of drie jaar te schorsen. Daarnaast treedt de schorsing per direct in werking.  Let erop dat na deze schorsingsperiode alle verplichtingen ook direct weer in werking treden. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om tijdens de schorsing alsnog een APK-keuring te doen om achterstallig onderhoud te voorkomen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de schorsing te verlengen en/of eerder op te zeggen.

Wat is de beste manier om een auto te schorsen?

Volgens het RDW zijn er een aantal manieren om de auto te schorsen. Allereerst is het mogelijk om dit online te doen. Daarnaast kunt u ook via het loket van de RDW een schorsing aanvragen.

Ongebruikte auto verkopen of inruilen

Naast het schorsen van de auto zijn er ook velen die uiteindelijk kiezen voor de verkoop van de auto of deze in te ruilen op een andere auto, aangezien men het zonde vindt om de auto langdurig niet te gebruiken en daarmee het risico loopt op waardevermindering van de auto. Bij Autobedrijf Hansen kunnen we elk type auto inruilen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.