De Alfa Romeo Brera & Alfa Romeo Giulia

Er staan op dit moment twee parels van modellen in de showroom van Autobedrijf Hansen, waar wij je graag alles over willen vertellen. Het gaat om twee Alfa Romeo’s: de Brera 3.2 JTS V6 Q4 en de Giulia 2.0T Q4 Veloce. Lees deze blog om alles over deze superauto’s te weten te komen!

De Alfa Romeo Brera 3.2 JTS V6 Q4

Het merk Alfa Romeo staat er natuurlijk om bekend dat het zeer sportieve, moderne en stijlvolle auto’s ontwerpt. Met de Brera hebben de ontwerpers dit imago opnieuw waargemaakt. Volgens goede Italiaanse gewoonte is veel aandacht aan het ontwerp besteed. Je ziet door de grille aan de voorkant van de auto direct dat het een Alfa Romeo is, maar toch is er ook gespeeld met bepaalde elementen in het ontwerp, die de Brera onderscheiden van andere Alfa Romeo’s. Een van deze elementen is de achterste ‘klep’: hier is een deur gemaakt in plaats van een achterklep. Dit maakt de Brera weer net een stukje exclusiever.

Ook op technisch gebied komt de Brera niks tekort. De V6 levert 260 pk en brengt een geweldige beleving met zich mee. Een heerlijk V6 geluid en sportieve rijeigenschappen maken de Brera een echte ‘italiaanse’ auto. Iets wat ook weinig moeite kost, is het sturen. De Brera stuurt lekker direct met veel gevoel en feedback, hierdoor heb je het gevoel dat dit model jou als bestuurder echt bij het rijden betrekt. Volgens ons komt dit doordat de communicatie tussen het stuur en de banden zo goed is. Het kleine stuur laat zich lekker vastpakken en met korte draai-bewegingen commandeer je hem over de weg.

De Alfa Romeo Giulia 2.0T Q4 Veloce

Dan de Giulia: ook weer zo’n parel, en hij staat op dit moment in onze showroom! Dit model is een stukje langer dan de Brera, maar zeker niet minder compact. De Giulia behoudt deze eigenschap aan de binnenkant, maar zeker ook aan de buitenkant, zodat je nog steeds snelle bochten en wendingen kunt maken. Ook bij dit model reageert de auto belachelijk goed en snel op elke kleine beweging die je met het stuur maakt. Moedig je de Giulia wat nadrukkelijker aan, dan zet hij alle zeilen bij. Dan wordt hij actief en scherp en ­luistert hij nauwgezet naar alles wat je hem met je voet vertelt. Dit kun je zelf bepalen met de DNA-button.

De naam zeg het eigenlijk al: Veloce in het Italiaans betekent snelheid. Dit betekent dus dat je met de Alfa Romeo Giulia binnen no-time (in 5,2 seconden!) op 100 km/u zit. Omdat onze Giulia is voorzien van een SuperSprint uitlaatsysteem, krijg je een geweldige beleving!

In het interieur van de Giulia ademt alles sportiviteit, van de lage zitpositie tot de afwerking van het interieur (met een speciaal Veloce-stuur). Aan de buitenkant van de auto ontdek je, hoe langer je kijkt, steeds meer bijzondere details. Er is opnieuw, zoals bij alle Alfa Romeo-modellen, ontzettend veel aandacht besteed aan het uiterlijk en het ontwerp van de auto. Met de Giulia wilden de ontwerpers een krachtige, masculiene uitstraling geven aan de auto. En wat ons betreft is dat zeker gelukt!

Onze conclusie

De foto’s die je hier ziet, zijn gemaakt bij een villa in het mooie Eersel. Deze omgeving leent zich wel erg goed voor deze modellen. Maar het gaat natuurlijk om de auto’s zelf, en dit zijn naar onze mening echte parels. Zowel op het gebied van rijgemak als op uiterlijk laten ze weinig te wensen over. Hopelijk hebben wij van Autobedrijf Hansen jou hier ook van kunnen overtuigen.

Zou je deze Alfa Romeo’s graag eens van dichtbij willen komen bekijken? Neem dan contact met ons op via Whatsapp, telefoon of e-mail, of kom langs in onze moderne showroom!