De Citroën Berlingo: iets voor jou?

Citroën Berlingo Autobedrijf Hansen Venray

Op dit moment hebben wij in onze showroom 2 personen-versies van de Citroën Berlingo staan. Benieuwd naar deze auto? Lees dan deze blog!

Wat een ruimte!

De Berlingo’s die bij Autobedrijf Hansen in de showroom staan, zijn van het type MPV. Dit staat voor Multiple Purpose Vehicle, wat wil zeggen dat de auto voor heel veel verschillende zaken kan worden gebruikt. In het geval van de Berlingo is het achterste deel van de auto extra lang en worden de achterste deuren via een schuifdeur aan beide kanten geopend. Dit betekent dat je in de bagageruimte, wanneer je de banken omlaag klapt, ontzettend veel kunt vervoeren. Er komt dan wel tot 2.650 liter aan bagageruimte beschikbaar. Wanneer je de achterbank helemaal verwijdert, komt er zelfs 3.000 liter beschikbaar!

Je kunt de Berlingo dan ook makkelijk gebruiken als auto voor bijvoorbeeld jouw gezin en daarnaast alsnog veel bagage meenemen. Doordat de auto in omvang niet ontzettend groot is, is hij vooral in de stad erg populair, vanwege het rijden en parkeren in smalle straatjes.

De Berlingo is dus uiterst geschikt als personenauto. De achterste bank is zeer ruim en bekleed met stof, wat erg comfortabel zit. Ook zitten er drie gordels achterin en heb je als achterste passagier genoeg ruimte. Daarbij is het instappen door de schuifdeuren aan beide kanten nog plezieriger en makkelijker gemaakt. En als de achterbank gewoon opgeklapt is, heb je in de kofferbak alsnog genoeg ruimte (657 liter!) om allerlei spullen te vervoeren.

Extra opbergruimte vind je in de ontelbare bakjes en vakjes waar je spullen kwijt kunt. Voorbeelden hiervan zijn schuiflades onder de stoelen en de tasjes in de leuningen van de voorste stoelen. Je vindt opbergruimte waar je het op het eerste niet verwacht.

De technische aspecten

De Citroën Berlingo rijdt op benzine en beschikt over 5 versnellingen. Met zijn ruime motorvermogen doet deze auto zeker niet onder aan andere modellen. Daarnaast is, door voortdurend onderzoek van Citroën, de motor zuiniger dan ooit. Ondanks het eventuele grote gewicht dat je meeneemt, verbruikt de auto erg weinig. Een groot voordeel dus!

De Citroën schakelt heel erg soepel en de hooggeplaatste versnellingspook zit zeer goed onder handbereik. Mede hierdoor zit je supersnel op hoge snelheid, wel binnen 12 seconden op 100km/h! Verder is hij in bochten erg voorspelbaar en voelt de auto precies aan wat jij als bestuurder wilt terwijl je stuurt.

Tijdens het rijden wordt het je als bestuurder nog eens extra makkelijk gemaakt door de verschillende technische opties waarover de Citroën Berlingo beschikt. Een voorbeeld hiervan is het ingebouwde navigatiesysteem met touchscreen: dit is ontzettend makkelijk te bedienen, ook tijdens het rijden. Door de grote letters en duidelijke icoontjes kun jij snel je bestemming kiezen en de weg volgen.

Daarnaast heeft de Berlingo de altijd handige parkeersensor achter, wat het parkeren met een iets langere achterkant vergemakkelijkt. Doordat de achterkant van de auto wat langer is, kan het parkeren soms lastig zijn, maar door de sensor weet jij precies wanneer je goed staat! De Berlingo beschikt natuurlijk ook over airco en cruise control, wat het rijgemak nog meer maximaliseert.

De conclusie van Autobedrijf Hansen

Wat een voordelen heeft die Citroën Berlingo! Vooral de ruimte is wat ons betreft een echt pluspunt. Ben jij hiernaar op zoek? Of zou je dit model toch nog eens graag in de showroom willen komen bekijken?

Neem dan contact met ons op via e-mail, telefoon, Whatsapp of onze andere social media-kanalen, of kijk eens tussen de rest van ons aanbod van occasions!