De Citroën C4 Cactus: een opvallende crossover SUV

Citroën C4 Cactus Autobedrijf Hansen Venray

In deze blog vertellen wij je over de redenen waarom de Citroën C4 Cactus een geschikte auto is voor jou. Dat zijn er namelijk een heleboel!

Het design

Het uiterlijk is het eerste wat opvalt aan deze auto. De kans is groot dat je de Cactus wel eens hebt zien rijden. En wat viel je toen op? Juist ja, de airbumps: de rubberen kussentjes gevuld met lucht aan de zijkanten van de auto. Ze dienen niet alleen voor een bijzonder uiterlijk, maar ook om onder andere parkeerschade tegen te gaan. Bij de nieuwere modellen (na 2018) zijn deze airbumps minder aanwezig, ze zijn dan namelijk meer aan de onderkant van de deuren geplaatst. Maar deze eigenschap is wel wat dit model uniek maakt!

De binnenkant is, in tegenstelling tot de buitenkant van de auto, iets soberder vormgegeven. Het dashboard bestaat uit één boordplank met het touchscreen-scherm in het midden geplaatst. Deze soberheid maakt wel dat de auto zeer makkelijk te bedienen is, met alle knopjes goed vindbaar en binnen handbereik. De nieuwere versie van de C4 Cactus is echter wel iets chiquer van binnen en zijn er nieuwe materialen toegevoegd. Dit betekent natuurlijk niet dat de oudere versies hieraan onderdoen.

Het sleutelwoord van de C4 Cactus lijkt ‘comfort’ te zijn. Aan de binnenkant beschikt de auto over ontzettend veel ruimte voor zowel bestuurder als passagiers. Voor en achter is de beenruimte erg groot. Daarnaast is Citroën het eerste merk dat de Progressive Hydraulic Cushions in zijn stoelen heeft gebruikt. Deze techniek zorgt ervoor dat wanneer je over een drempel of andere hobbel rijdt, de reactie van de stoelen wordt vertraagd, zodat je niet heen en weer wordt geschud. De stoelen zijn ook nog eens extra gevuld, wat ze extra zacht maakt. Als laatste is de vering ook nog eens erg zacht. Wat ons betreft komt dit model zijn sleutelwoord zeker na!

Het rijden

De Citroën C4 Cactus beschikt over een handgeschakelde 5-versnellingsbak, wat hem veel flexibiliteit geeft op landweggetjes. De motor is vrij krachtig, waardoor de Cactus binnen 10 seconden op 100 km/u zit. Dit betekent niet dat je veel moet tanken; de motor is ook nog eens ontzettend zuinig. Dit maakt de auto erg goedkoop, mede doordat de prijs van het model ook verbazingwekkend laag ligt (en al helemaal als occasion).

Over de besturing kunnen we erg kort zijn: deze is, net als de stoelen, erg comfortabel. Er is veel nagedacht over het rijgemak, wat het voor de bestuurder onverwacht makkelijk maakt om de auto precies te laten doen wat jij wilt. De auto voelt dit goed aan, waardoor je veel grip hebt en de auto goed kunt beheersen. Daarnaast is bij de bediening ook veel nagedacht over het gemak van de bestuurder. In het midden van het dashboard vind je een groot touchscreen scherm waarmee de meeste voertuigfuncties kunnen worden uitgevoerd. Onder dit scherm vind je nog een kleine hoeveelheid knopjes. Hierdoor blijft de bediening van onder andere airconditioning, radio en navigatie duidelijk en overzichtelijk.

Onze conclusie

Het opvallende en unieke uiterlijk, de comfortabele componenten en de krachtige motor maken de Citroën C4 Cactus tot een van de beste modellen die wij op dit moment in onze showroom hebben. In het aanbod van Autobedrijf Hansen kun je daar het bewijs van zien, en eventueel vergelijkbare modellen bekijken.

Ben jij nu heel erg benieuwd geworden naar dit model? Neem dan eens contact met ons op of kom langs voor een lekkere kop koffie!