De Fiat 500 Anniversario: klassiek en toch modern

Fiat 500 Anniversario Autobedrijf Hansen Venray

Wij hebben nu wel een hele vrolijke en stijlvolle auto voor je in ons aanbod: de Fiat 500, en dan ook nog de speciale “Anniversario” uitvoering. We vertellen je er alles over in deze blog.

De uiterlijke stijl van de jaren 60

De Fiat 500 is bij de meeste mensen wel bekend, en dan vooral het uiterlijk van dit model. Het is een zeer compacte auto, wat ook aan de buitenkant te zien is, maar hierdoor is de auto ook weer erg bijzonder om te zien. Door het bijna uitsluitend gebruik van ronde vormen krijgt de Fiat 500 een erg soepel en flexibel karakter, wat ook in de techniek werd doorgetrokken. Hierover vertellen we je later meer.

De Fiat 500 Anniversario heeft verder qua uiterlijk verschillende elementen in zich van alle tijdperken waarop deze kleine Fiat zijn stempel heeft gezet. Elk detail weerspiegelt zijn historie van zestig glorieuze jaren. De
verchroomde sierelementen, het klassieke embleem aan de buitenkant en het speciale interieur aan de binnenkant geven hem een tijdloos klassieke uitstraling. Onder andere het design van de 16-inch lichtmetalen velgen vormt een knipoog naar de jaren 60, net als de verchroomde buitenspiegelkappen en portiergrepen. Ook de horizontaal gestreepte bekledingsstof van de stoelen is geïnspireerd op zomerse outfits van begin jaren 60.

De techniek van nu

Gelukkig zijn er bij Fiat sinds de jaren 60 erg veel verbeteringen in de techniek van hun auto’s doorgevoerd. De maten en wendbaarheid van de Fiat 500 zijn in zijn voordeel gebruikt, waardoor je lekker soepel kunt sturen en zeker in de stad eigenlijk overal wel je auto kunt parkeren of makkelijk kunt draaien wanneer je de verkeerde route hebt genomen. De vering is zeer comfortabel, waardoor de Fiat 500 ook op diepere oneffenheden in het wegdek keurig reageert. De motor is vooral bij hogere toeren zeer krachtig én blijft te allen tijde opvallend stil! Een groot voordeel van de motoren van de Fiat 500 waarover ze al jaren beschikken, is dat ze erg schoon zijn, en ook nog eens over een Eco-stand beschikken. Deze nieuwste uitvoering stoot onder andere minder schadelijke stoffen uit en is door een lager verbruik ook nog eens vriendelijker voor de portemonnee.

Qua techniek moest Fiat mee met de tijd, en dus hebben de ontwerpers ervoor gekozen om, zoals je bij veel auto’s ziet, een 5-inch aanraakscherm in het midden van het dashboard te plaatsen. Je bedient er tal van functies mee, waaronder de ingebouwde navigatie en verbinding met digitale diensten zoals digitale radio. Zo heb je de beschikking over honderden radiostations, die je door middel van een speciale app op je smartphone ook daar kunt bedienen.

De Fiat 500 Anniversario

Onze conclusie is dat je deze speciale uitvoering van de Fiat 500 zeker niet zomaar mag laten gaan. Alleen het uiterlijk is al een reden om ten minste een proefrit te komen maken bij Autobedrijf Hansen in Venray.

Wil je die proefrit graag komen maken in de klassieke Fiat 500? Neem dan gerust contact met ons op of kom gewoon eens langs!