Onze favorieten: de Nissan X-Trail en Nissan Qashqai

nissan qashqai nissan x-trail

Autobedrijf Hansen heeft twee mooie modellen van Nissan weer op voorraad: de Nissan X-Trail en de Nissan Qashqai. Volgens ons twee van de beste modellen die Nissan heeft gemaakt; wij vertellen je hier waarom.

De uiterlijke voordelen

Deze beide Nissan-modellen zijn zoals men het noemt crossover SUV (Sport Utility Vehicles)’s. Een crossover SUV wil zeggen dat het een ruime, praktische auto is, maar zoals de naam al zegt toch zijn sportieve eigenschappen behoudt. De X-Trail was zelfs de eerste crossover die ooit door Nissan werd geproduceerd, wat deze auto extra bijzonder maakt. Hij heeft sinds die tijd ontelbare verbeteringen ondergaan, waardoor dit model tot de top van de crossovers behoort. Onder andere door de krachtige uitstraling maakt de auto op het eerste gezicht al indruk. Zoals door Nissan zelf bevestigd, is dit model gebaseerd op de ruimte: het uiterlijk is dan ook erg modern en vooruitstrevend.

Ook de Nissan Qashqai is een uiterst plezierige auto om te zien. Dit model wordt vooral gezien als erg dynamisch, door de zachte lijnen aan de buitenkant. De Qashqai heeft ook verschillende zilverkleurige accenten: onder andere de velgen en V-vormige grille en merkaccenten aan de voorkant. Dit geeft het design een extra luxe boost, wat het algehele uiterlijke design ten goede komt.

Het interieur

Bij beide modellen is goed nagedacht over een zo comfortabel mogelijke rijervaring. In zowel de Qashqai als de X-Trail zijn de stoelen ontzettend comfortabel. In de X-Trail is het thema van ‘ruimte’ ook doorgetrokken naar de stoelen: de gewichtloosheid van een astronaut is nagebootst in de stoelen voor de beste zitervaring. De Nissan Qashqai heeft stoelen met geïntegreerde hoofdsteun, wat het oneindig verstellen van de hoofdsteun van de stoel verleden tijd maakt.

Beide Nissan-modellen beschikken over een lederen versnellingspook, wat het interieur nog een extra luxe toevoeging geeft en het schakelen een fijne ervaring geeft. Ook het stuur, dat in beide modellen met verschillende knoppen het gebruiksgemak tijdens het rijden verbetert, is met leer bekleed. Ze hebben ook allebei een groot scherm in het midden: dit maakt navigeren en de radio bedienen een eenvoudige taak tijdens het rijden.

Het belangrijkste: de rijervaring

Voor ons van Autobedrijf Hansen is het grootste voordeel op het gebied van rijervaring van de X-Trail de 4×4 wielaandrijving, die naar eigen wens kan worden in- en uitgeschakeld. Er zitten dan ook 3 standen op dit model: 2WD (2 Wheel Drive), 4WD (4 Wheel Drive) en 4WD Lock (permanente vierwielaandrijving). De bediening hiervan bevindt zich in het dashboard.

En dan de motor: in beide modellen is dit een benzinemotor, die een ontzettend fijne rijervaring geeft. De motors zijn beide ook redelijk zuinig, wat uw uitgaven aan brandstof en de CO2-uitstoot lager maakt. De motor van de Nissan Qashqai heeft nog een ander groot voordeel: hij reageert soepeler bij een laag toerental en kan sneller accelereren, waardoor je makkelijker en veiliger kunt inhalen en volop kunt genieten van al je ritten.

Wij gaven je hier al aanzienlijk veel voordelen, maar wil je één van deze modellen (of allebei) zelf ervaren? Maak dan hier een afspraak, kom langs in de showroom of kijk eens naar ons aanbod!