Accessoires bij Autobedrijf Hansen

Bij Autobedrijf Hansen ben je aan het juiste adres voor accessoires voor ieder type auto. Wij bieden een ruim aanbod aan accessoires op het gebied van styling, comfort, bescherming, velgen, wielensets en transport. Kies binnen ons ruime assortiment de accessoires die jouw auto nog persoonlijker maken. Ook voor de montage van deze accessoires ben je bij ons aan het juiste adres!

Banden

Een goede band zorgt ervoor dat jij veilig in je auto kunt blijven rijden en dat de auto op jou reageert zoals jij dat wilt. Bij Autobedrijf Hansen bieden we een ruim assortiment van A-merk zomer-, winter- en all season-banden.

Lees meer over onze banden- en wielenservice

 

Zomerband

Zomerbanden kunnen worden gezien als reguliere autobanden. Zomerbanden zijn geoptimaliseerd voor warme en droge omstandigheden. Zomerbanden hebben minder profiel dan winterbanden. In combinatie met stugger rubber zorgt dit ervoor dat zomerbanden minder vervormen. Dit zorgt voor een verlaagde rolweerstand. Vooral op warme dagen zorgt dit voor een lager brandstofverbruik. Zomerbanden presteren optimaal bij temperaturen boven de 7 graden. Het gebruik van zomerbanden onder de 7 graden wordt sterk afgeraden. Doordat een zomerband stugger is kan dit bij lage temperaturen zelfs leiden tot barsten in de band. Om dit te voorkomen raden wij aan om jouw zomerbanden tijdig te wisselen als het buiten kouder wordt. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte van een zomerband is 1,6 mm. Echter is het advies om een zomerband te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm.

 

Winterband

Een winterband is gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt bij lage temperaturen voor meer grip op de weg. Het gebruik van een winterband bij hoge temperaturen raden wij af. Het rubber wordt bij hoge temperaturen namelijk te zacht. Dit zorgt voor een langere remweg en minder grip. De winterband zal daarnaast ook sneller slijten. Winterbanden presteren het beste met een profieldiepte van minimaal 4mm. Een verschil tussen zomer- en winterbanden: inkepingen in de profielblokken van de winterband. Deze inkepingen noemen we lamlellen. Lamellen zorgen voor meer grip tijdens het optrekken en remmen. Door de lamellen bewegen de profielblokken gemakkelijker. Dit zorgt voor meer aangrijpingspunten op het wegdek. In Duitsland zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Winterse omstandigheden zijn volgens de Duitse wet: sneeuw, ijzel, sneeuwmodder en ijs- en rijpvorming. Om er zeker van te zijn dat je aan de regels voldoet adviseren wij om van oktober tot april op winterbanden te rijden in Duitsland.

 

All season banden

All season banden leveren goede prestaties onder alle weersomstandigheden. 4-seizoenenbanden zijn zeer praktisch omdat je deze niet hoeft te (laten) wisselen. Door een specifieke rubbersamenstelling en innovatieve profielstructuur heb je altijd goede grip op de weg. Een all season band moet aan bepaalde eisen voldoen om ook te worden gezien als winterband. De band moet voorzien zijn van een alpine symbool, een sneeuwvlokje in een berg. All season banden zijn in prijs niet veel duurder dan zomer of winterbanden. Je bespaart hiermee op een extra wielenset en de bandenwissel. Het nadeel van een all season band is dat de prestaties van een winterband bij extreem winters weer hoger liggen dan die van een all season band. Daarnaast ligt de maximale snelheid waarmee met all season banden gereden mag worden lager.

 

Bandenhotel

Autobedrijf Hansen heeft een eigen bandenhotel voor de opslag van wielensets. Wanneer je voor de wisselen van de zomer- of winterbanden komt, kun je na afloop de wielenset bij ons opslaan. Ons bandenhotel is een donkere, droge ruimte. Dit zorgt ervoor dat de banden minder snel verouderen, waardoor ze langer meegaan. Waarom gebruik maken van een bandenhotel? Dit heeft vooral te maken met gemak. Wanneer je gebruik maakt van ons bandenhotel liggen jouw zomer- of winterbanden niet bij jou thuis in de weg. Geen zorgen, wij zullen goed voor de banden zorgen!

 

TPMS sensoren

De invoering van de TPMS sensoren komt voor uit onderzoeken naar diverse oorzaken van ongelukken. Hieruit is gebleken dat jaarlijks ongeveer 24.000 ongelukken te wijten zijn aan problemen met bandenspanning. Door de TPMS sensoren in te voeren kunnen problemen met bandenspanning tijdig worden verholpen. Als de spanning van een band te hoog of te laag is wordt dit namelijk weergeven op het display van de auto. Naast het verhogen van de rijveiligheid heeft de TPMS sensor nog meer voordelen. Wanneer je met de juiste bandenspanning rijdt komt dit namelijk ten goede van het brandstofverbruik en slijtage.

 

Hoelang duurt een bandenwissel?

Een bandenwissel is vaak snel geregeld. Hiervoor maak je eenvoudig online een afspraak. Even bellen kan natuurlijk ook altijd! Vervolgens breng je de auto op het afgesproken moment langs. Onze monteurs wisselen de banden terwijl jij wacht in onze wachtruimte. Daar geniet je van een heerlijke kop koffie of thee. Vaak rijd je binnen 20 minuten alweer weg met je andere bandenset. Je kunt altijd overwegen om je banden na de bandenwissel te laten logeren in ons bandenhotel.

 

Lekke band reparatie

Het overkomt iedereen weleens, een lekke band. Het is niet nodig om direct een nieuwe band aan te schaffen. Het is namelijk mogelijk om de lekke band te laten repareren. Wij helpen je graag weer op weg. Twijfel je of de band nog wel te repareren is? Breng de band bij ons langs, en onze monteurs bekijken het graag voor je. Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor aanschaf van een thuiskomer of reserveband.

Bescherming

Bescherm je auto preventief tegen mogelijke beschadigingen. Wij bieden een ruim assortiment aan diverse accessoires om je auto te beschermen. Voor de buitenkant van de auto hebben wij verschillende beschermfolies, stootstrips of spatlappensets in ons assortiment. Voor het interieur beschikken wij over diverse soorten auto- en kofferbakmatten in ons assortiment.

 

Beschermfolie

Met een beschermende folie kun je jouw auto beschermen tegen onder andere krassen en steenslag. De beschermfolie zorgt er ook voor dat je jouw auto makkelijker schoon houdt. Je kunt ervoor kiezen om de gehele auto te voorzien van beschermfolie. De meeste mensen kiezen er echter voor om alleen de meest cruciale delen van de auto te beschermen. Je kunt denken aan de volgende onderdelen: de voorbumper, de motorkap en zijspatborden. Beschermfolie beschermt de auto tegen een groot aantal zaken namelijk: steenslag, vogelpoep, teerresten, krassen, instapschades, boomsappen, zout, olie en insecten. De beschermfolie heeft geen invloed op de kleur van je auto.

 

Stoot strips

Stoot strips voorkomen onnodige schade aan je auto. Vroeger hadden veel auto’s al vanuit de fabriek een stootstrip gemonteerd. Tegenwoordig zie je dit veel minder. Daarbij lijken parkeerplaatsen steeds krapper te worden. Een kras of deukje kan dus snel ontstaan. Een stootstrip die krassen en deukjes voorkomen, maar hoe werkt dat? Een stootrip wordt over de gehele breedte van de portier aanbracht. Hierdoor worden zowel de portieren als de uiteinde beschermd. Een stootstrip biedt bescherming tegen roekeloze automobilisten die zijn of haar portier te hard openen op een parkeerplaats. Maar ook als je zelf je portier iets te enthousiast opent, biedt de stootstrip bescherming. Het is sowieso altijd slim om tactisch te parkeren. Probeer een parkeerplaats tussen twee auto’s in te vermijden en wanneer het hard waait moet je uitkijken met het parkeren in de buurt van bomen. Er kunnen bijvoorbeeld takken losraken en je wilt niet dat die op je auto terecht komen.

 

Spatlappen

Voorkomen is beter dan genezen. Modder en steentjes kunnen opspatten als je bijvoorbeeld over een onverharde weg rijdt. Spatlappen voorkomen dit. Het zijn rubberen flappen die bevestigd worden tussen het wiel en de wielkuip. Ze houden vuil en steentjes tegen. Dit zorgt ervoor dat er geen schade ontstaat aan je auto. Daarnaast blijft je auto langer schoon. Dat scheelt dus weer een poetsbeurt. Je kunt de spatlap zien als een stukje gemak. Wij kunne jou adviseren over spatlappen voor jouw auto, neem gerust contact op.

 

Kofferbak- en automatten

Een auto is standaard uitgerust met een zowel kofferbakmatten als automatten. Deze zijn over het algemeen gemaakt van stof. Stoffen matten zien er netjes uit maar zijn lastig schoon te houden. Een alternatief op de stoffen mat is de rubberen mat. Deze mat is eenvoudig schoon te houden. De rubberen matten zijn vaak voorzien van een opstaande rand, zo kan er ook niets in je auto lekken. Rubber matten zijn ijzersterk en ideaal voor als je een hond hebt. Kofferbakmatten kunnen worden voorzien van een antislip laag, zo gaat er niets schuiven in je kofferbak. Zeker in de herfst en winter is een rubberen mat geen overbodige luxe. Onze receptionisten helpen je graag verder of voorzien je over meer informatie over de mogelijkheden.

Comfort

Om op een nog comfortabelere manier gebruik te kunnen maken van je auto, bieden wij hiervoor diverse accessoires. Dit geldt zowel voor het interieur, als het exterieur van de auto. Denk hierbij aan zaken zoals een armsteun, dashcam, navigatiesysteem, parkeersensoren, stoelbekleding, stoelverwarming, geluidsystemen, etc.

 

Comfortabel rijden bij Autobedrijf Hansen

Autorijden is prettiger als dit lekker comfortabel is. Bij Autobedrijf Hansen gaan wij verder dan mobiliteit alleen, wij zorgen ervoor dat jij uiterst comfortabel onderweg bent. Comfortabel rijden begint bij verschillende ondersteuningen in de auto. Wij leggen kort uit wat de voordelen zijn van de vele verschillende comfortabele ondersteuningen die wij aanbieden.

 

Armsteunen

Een armsteun zorgt voor meer comfort en een betere houding in de auto, zeker als je lang onderweg bent. Daarnaast komt het ten goede van de uitstraling van de auto en biedt het extra opslag.

 

Dashcam

Een dashcam is ook een prettige aanvulling voor je auto. Dit is een camera die in je auto wordt geplaatst. Wanneer je begint met rijden start de camera automatisch een opname. Het grootste voordeel is dat de beelden kunnen dienen als bewijsmateriaal bij een eventueel ongeluk. Zo ben je met een fijn gevoel onderweg.

 

Multimedia

Een navigatiesysteem is tegenwoordig niet meer weg te denken in een auto. Deze systemen worden steeds slimmer. Tegenwoordig kun je namelijk je telefoon koppelen met je auto met bijvoorbeeld Apple Car Play of Android Auto. De auto neemt dan verschillende functies van je telefoon over. Je kunt dan op een veilige manier berichten versturen en navigeren.

 

Parkeersensoren

Een veelal bekende comfortabele toevoeging aan je auto is de parkeersensor. Deze sensoren maken het inparkeren een stuk gemakkelijker. Hierdoor hoeft je nooit meer te stressen over krappe parkeerplaatsen. Tegenwoordig zijn auto’s steeds vaker met camera’s voor en achter, nog makkelijker dus.

 

Stoelen

Een andere toevoeging voor het comfort in je auto heeft betrekking op stoelbekleding. Stoelbekleding is er in twee soorten: leer of stof. Combinatie van leer en stof behoort ook tot de mogelijkheden. Lerenbekleding geeft vaak en luxere uitstraling dan stof. Om de stoel helemaal af te maken kan je ook kiezen voor stoelverwarming en/of stoelventilatie. Met stoelverwarming zit je er in de winter warmpjes bij. Stoelventilatie is ideaal voor leren stoelen. Leer wordt in de zomer namelijk snel warm. Stoelventilatie zorgt ervoor dat het leer snel kan afkoelen zodat je in de zomer niet in een hete stoel plaats hoeft te nemen.

 

Audio

Om je auto op gebied van comfort helemaal af te maken is het uitbreiden of vervangen je huidige audiosysteem een leuke toevoeging. Om vollere lage tonen te realiseren kan een sub woofer geplaatst worden. Zo geniet je meer van de muziek tijdens het rijden. Benieuwd hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het verbeteren van comfort in jouw auto? Wij helpen je graag verder.

Styling

Wil je jouw auto een nog unieker uiterlijk geven? Dan bieden wij je verschillende accessoires die jouw auto een persoonlijke touch geven. Zo raak je minder snel uitgekeken op de looks van je auto en kun je hier dus nog langer van blijven genieten. Bijna iedereen raakt weleens uitgekeken op zijn of haar auto. Je kunt dit verlangen op gebied van styling aanpakken! Er zijn vele mogelijkheden om je auto toch net even die andere uitstraling te geven.

 

Sierlijsten

Je kunt bijvoorbeeld sierlijsten toevoegen aan jouw auto. Sierlijsten worden beschreven als de slagroom de taart voor een auto! Een sierlijst maakt uw auto stijlvol en geeft een luxe uitstraling. Sierlijsten kunnen op de bumper en deuren geplaatst worden. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor bescherming tegen krassen. Een andere populaire manier om je auto een andere look te geven is het vervangen van de velgen. Er zijn twee soorten velgen: lichtmetalen velgen en metalen velgen. Daar lees je hieronder meer over. Ook voor styling ben je bij Autobedrijf Hansen aan het juiste adres.

 

Lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen worden ook wel sportvelgen genoemd. Ze zijn gemaakt van een legering van licht metalen, namelijk aluminium, nikkel, magnesium of een combinatie van deze metalen. Omdat dit de velg aanzienlijk lichter maakt zorgt dit voor prestatie voordelen. Minder gewicht heeft meerdere voordelen: sneller optrekken, sneller remmen, maar ook minder belasting van de ophangingscomponenten. Lichtmetalen velgen zijn ook beter in staat om warmte van remonderdelen af te voeren. Daarnaast ziet de lichtmetalen velg er een stuk mooier uit. Lichtmetalen velgen zijn namelijk een stuk meer geschikt voor complexe styling. Een nadeel van lichtmetalen velgen is dat ze sneller beschadigen. Ook de prijs ligt een stuk hoger. Maar als je opzoek bent naar de ultieme uitstraling voor je auto, dan zijn lichtmetalen velgen zeker wat voor jou!

 

Stalen velgen

Stalen velgen zijn makkelijker te onderhouden. Stalen velgen worden ook wel metalen velgen genoemd. Ze zijn bestendiger, minder breekbaar en minder gevoelig voor krassen. Ze zijn wel vatbaar voor roest of corrosie. Toch gaan ze wel langer mee dan lichtmetalen velgen. Stalen velgen zijn goedkoper dan lichtmetalen velgen omdat ze eenvoudiger zijn te produceren. In tegenstelling tot de lichtmetalen velg zijn stalen velgen minder makkelijk te voorzien van complexe styling. Doordat de stalen velg een stuk steviger is wordt er in de winter vaak voor de stalen velg gekozen. Voor de schoonheid van de velg moet je de stalen velg zeker niet kiezen, alhoewel smaken verschillen.

Transport

Wil je extra bagage mee kunnen nemen of een aanhanger kunnen trekken? Informeer dan naar onze ‘transport’ accessoires. Voor het meenemen van extra bagage hebben wij een ruim aanbod aan dakdragers. Wanneer je graag een caravan, fietsendrager of aanhanger wilt trekken, kunnen wij je auto voorzien van een vaste of afneembare trekhaak.

 

Transportmogelijkheden

Wij houden jou uiteraard graag mobiel. Soms is daar iets meer voor nodig dan enkel een auto. Gelukkig ben je bij Hansen ook voor transport accessoires aan het juiste adres. De transportmogelijkheden zijn zeer divers. De basis begint bij een trekhaak en/of dak drager. In onze werkplaats kunnen wij jouw auto voorzien van een (afneembare) trekhaak. Een afneembare trekhaak is voornamelijk handig als je de trekhaak relatief weinig gebruikt. Wanneer je het uiterlijk van een trekhaak minder mooi vindt, is de afneembare trekhaak ook een uitkomst. Een afneembare trekhaak plaats je namelijk alleen wanneer je de trekhaak nodig hebt. Wanneer je de trekhaak niet in gebruik hebt, verwijder je de trekhaak van je auto. Zo hoeft je je niet te storen aan de trekhaak als je niet met een aanhanger of fietsendrager onderweg bent. Naast een trekhaak, kunnen wij jouw auto ook voorzien van dak dragers. Dak dragers zijn ideaal voor het vervoeren van fietsen, surfplanken en dakkoffers. Ben je sportief, ga je er vaak op uit, of houd je van wintersport? Dan raden wij zeker aan om jouw auto te voorzien van dak dragers. Geen zorgen, wanneer je de dak dragers niet gebruikt haal je deze er in de meeste gevallen gemakkelijk vanaf. Wij geven graag advies over de transportmogelijkheden die bij jou passen.

 

Velgen

“Velgen maken de auto’’, wordt wel eens gezegd. Maak jouw auto nog persoonlijker door de auto te voorzien van velgen naar wens. Wij bieden een ruim assortiment van originele merkvelgensets, maar ook velgensets van universele merken. Velgen zijn er in veel soorten en maten. De een is opzoek naar stijl, terwijl de ander juist opzoek is naar gemak. We vertellen je graag meer over de volgende zaken: stalen velgen, lichtmetalen velgen, het reservewiel en de thuiskomer.

Lees meer over onze banden- en wielenservice

 

Stalen velgen

Stalen velgen zijn makkelijker te onderhouden. Stalen velgen worden ook wel metalen velgen genoemd. Ze zijn bestendiger, minder breekbaar en minder gevoelig voor krassen. Ze zijn wel vatbaar voor roest of corrosie. Toch gaan ze wel langer mee dan lichtmetalen velgen. Stalen velgen zijn goedkoper dan lichtmetalen velgen omdat ze eenvoudiger zijn te produceren. In tegenstelling tot de lichtmetalen velg zijn stalen velgen minder makkelijk te voorzien van complexe styling. Doordat de stalen velg een stuk steviger is wordt er in de winter vaak voor de stalen velg gekozen. Voor de schoonheid van de velg moet je de stalen velg zeker niet kiezen, alhoewel smaken verschillen.

 

Lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen worden ook wel sportvelgen genoemd. Ze zijn gemaakt van een legering van licht metalen, namelijk aluminium, nikkel, magnesium of een combinatie van deze metalen. Omdat dit de velg aanzienlijk lichter maakt zorgt dit voor prestatie voordelen. Minder gewicht heeft meerdere voordelen: sneller optrekken, sneller remmen, maar ook minder belasting van de ophangingscomponenten. Lichtmetalen velgen zijn ook beter in staat om warmte van remonderdelen af te voeren. Daarnaast ziet de lichtmetalen velg er een stuk mooier uit. Lichtmetalen velgen zijn namelijk een stuk meer geschikt voor complexe styling. Een nadeel van lichtmetalen velgen is dat ze sneller beschadigen. Ook de prijs ligt een stuk hoger. Maar als je opzoek bent naar de ultieme uitstraling voor je auto, dan zijn lichtmetalen velgen zeker wat voor jou!

 

Het reservewiel

Een reservewiel is eigenlijk een verzamelnaam voor alle wielen die je in of aan de auto hebt waar niet op gereden wordt. Een thuiskomer is bijvoorbeeld een soort reservewiel. Toch zijn er wel verschillen. Onder reservewiel wordt vaak een volwaardig wiel verstaan. Dit wiel is voorzien van dezelfde velgen als de wielen waarmee wordt gereden. Bij pech kun je deze dus direct vervangen en zonder zorgen verder rijden. Het reservewiel ligt in de meeste gevallen onderin de kofferbak. Een reservewiel is niet verplicht in Nederland. Toch is het wel handig om er een mee te nemen als je weer snel onderweg wilt zijn. De volgende zaken moet je zeker niet vergeten bij het vervangen bij een wiel: een veiligheidshesje, handschoenen, een krik, de gevarendriehoek en een wielsleutel. Deze zaken zorgen ervoor dat je op een veilige manier je wiel kan vervangen wanneer je langs de weg komt te staan. Vergeet ook niet de bandenspanning van je reservewiel regelmatig te controleren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Thuiskomer

Een thuiskomer is vaak een smalle stalen velg met een smal wiel. Een thuiskomer is enkel bedoelt om mee thuis of naar de garage te komen. Eenmaal thuis of bij de garage kun je de kapotte band laten repareren, om deze vervolgens weer om te wisselen met de thuiskomer. Een thuiskomer is dus echt bedoelt om kleine afstanden mee af te leggen. Vaak geldt er ook een snelheidslimiet voor een thuiskomer. In meeste gevallen mag je met een thuiskomer niet harder dan 80 km/u. De thuiskomer heeft vaak andere afmetingen dan de banden die je onder je auto hebt zitten. Het is dus echt af te raden om honderden kilometers met een thuiskomer te rijden. Ook de thuiskomer is in de meeste gevallen onderin de kofferbak te vinden. Wil jij een stukje meer zekerheid onderweg? Dan ben je bij ons aan het juist adres voor een thuiskomer of reservewiel.

Wielensets

Wil je jouw auto graag voorzien van een winter- of zomerwielenset? Dan bieden wij je diverse mogelijkheden. Wij hebben een ruim assortiment aan banden met bijpassende velgen. Zo kun je kiezen uit zomer-, winter- of all season banden. En waar leg je de banden vervolgens op: stalen of lichtmetalen velgen? Je wielenset voorzien van TPMS sensoren is bij ons ook mogelijk. Hierover vertellen we je graag meer. Om de juiste keuze te maken is het handig om eerst wat feiten over de verschillende onderwerpen te delen.

Lees meer over onze banden- en wielenservice

 

Zomerband

Zomerbanden kunnen worden gezien als reguliere autobanden. Zomerbanden zijn geoptimaliseerd voor warme en droge omstandigheden. Zomerbanden hebben minder profiel dan winterbanden. In combinatie met stugger rubber zorgt dit ervoor dat zomerbanden minder vervormen. Dit zorgt voor een verlaagde rolweerstand. Vooral op warme dagen zorgt dit voor een lager brandstofverbruik. Zomerbanden presteren optimaal bij temperaturen boven de 7 graden. Het gebruik van zomerbanden onder de 7 graden wordt sterk afgeraden. Doordat een zomerband stugger is kan dit bij lage temperaturen zelfs leiden tot barsten in de band. Om dit te voorkomen raden wij aan om jouw zomerbanden tijdig te wisselen als het buiten kouder wordt. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte van een zomerband is 1,6 mm. Echter is het advies om een zomerband te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm.

 

Winterband

Een winterband is gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt bij lage temperaturen voor meer grip op de weg. Het gebruik van een winterband bij hoge temperaturen raden wij af. Het rubber wordt bij hoge temperaturen namelijk te zacht. Dit zorgt voor een langere remweg en minder grip. De winterband zal daarnaast ook sneller slijten. Winterbanden presteren het beste met een profieldiepte van minimaal 4mm. Een verschil tussen zomer- en winterbanden: inkepingen in de profielblokken van de winterband. Deze inkepingen noemen we lamlellen. Lamellen zorgen voor meer grip tijdens het optrekken en remmen. Door de lamellen bewegen de profielblokken gemakkelijker. Dit zorgt voor meer aangrijpingspunten op het wegdek. In Duitsland zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Winterse omstandigheden zijn volgens de Duitse wet: sneeuw, ijzel, sneeuwmodder en ijs- en rijpvorming. Om er zeker van te zijn dat je aan de regels voldoet adviseren wij om van oktober tot april op winterbanden te rijden in Duitsland.

 

All season banden

All season banden leveren goede prestaties onder alle weersomstandigheden. 4-seizoenenbanden zijn zeer praktisch omdat je deze niet hoeft te (laten) wisselen. Door een specifieke rubbersamenstelling en innovatieve profielstructuur heb je altijd goede grip op de weg. Een all season band moet aan bepaalde eisen voldoen om ook te worden gezien als winterband. De band moet voorzien zijn van een alpine symbool, een sneeuwvlokje in een berg. All season banden zijn in prijs niet veel duurder dan zomer of winterbanden. Je bespaart hiermee op een extra wielenset en de bandenwissel. Het nadeel van een all season band is dat de prestaties van een winterband bij extreem winters weer hoger liggen dan die van een all season band. Daarnaast ligt de maximale snelheid waarmee met all season banden gereden mag worden lager.

 

Lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen worden ook wel sportvelgen genoemd. Ze zijn gemaakt van een legering van licht metalen, namelijk aluminium, nikkel, magnesium of een combinatie van deze metalen. Omdat dit de velg aanzienlijk lichter maakt zorgt dit voor prestatie voordelen. Minder gewicht heeft meerdere voordelen: sneller optrekken, sneller remmen, maar ook minder belasting van de ophangingscomponenten. Lichtmetalen velgen zijn ook beter in staat om warmte van remonderdelen af te voeren. Daarnaast ziet de lichtmetalen velg er een stuk mooier uit. Lichtmetalen velgen zijn namelijk een stuk meer geschikt voor complexe styling. Een nadeel van lichtmetalen velgen is dat ze sneller beschadigen. Ook de prijs ligt een stuk hoger. Maar als je opzoek bent naar de ultieme uitstraling voor je auto, dan zijn lichtmetalen velgen zeker wat voor jou!

 

Stalen velgen

Stalen velgen zijn makkelijker te onderhouden. Stalen velgen worden ook wel metalen velgen genoemd. Ze zijn bestendiger, minder breekbaar en minder gevoelig voor krassen. Ze zijn wel vatbaar voor roest of corrosie. Toch gaan ze wel langer mee dan lichtmetalen velgen. Stalen velgen zijn goedkoper dan lichtmetalen velgen omdat ze eenvoudiger zijn te produceren. In tegenstelling tot de lichtmetalen velg zijn stalen velgen minder makkelijk te voorzien van complexe styling. Doordat de stalen velg een stuk steviger is wordt er in de winter vaak voor de stalen velg gekozen. Voor de schoonheid van de velg moet je de stalen velg zeker niet kiezen, alhoewel smaken verschillen.

 

TPMS sensoren

De invoering van de TPMS sensoren komt voor uit onderzoeken naar diverse oorzaken van ongelukken. Hieruit is gebleken dat jaarlijks ongeveer 24.000 ongelukken te wijten zijn aan problemen met bandenspanning. Door de TPMS sensoren in te voeren kunnen problemen met bandenspanning tijdig worden verholpen. Als de spanning van een band te hoog of te laag is wordt dit namelijk weergeven op het display van de auto. Naast het verhogen van de rijveiligheid heeft de TPMS sensor nog meer voordelen. Wanneer je met de juiste bandenspanning rijdt komt dit namelijk ten goede van het brandstofverbruik en slijtage.

 

Nu ben je op de hoogte van alle verschillen. Nog geen keuze kunnen maken? De medewerkers van onze werkplaatsreceptie helpen je graag verder.

Hansen Klantenkaart

24/7 pechhulp door heel Europa

Gratis vakantiecheck

10% korting op wasprogramma's

Neem contact met ons op

Onze receptionisten helpen je graag verder.

Plan een afspraakBel directStuur een email