Accessoires bij Autobedrijf Hansen

Bij Autobedrijf Hansen ben je aan het juiste adres voor accessoires voor ieder type auto. Wij bieden een ruim aanbod aan accessoires op het gebied van banden, wielensets en styling. Kies binnen ons ruime assortiment de accessoires die jouw auto nog persoonlijker maken. Ook voor de montage van deze accessoires ben je bij ons aan het juiste adres!

Banden

Een goede band zorgt ervoor dat jij veilig in je auto kunt blijven rijden en dat de auto op jou reageert zoals jij dat wilt. Bij Autobedrijf Hansen bieden we een ruim assortiment van A-merk zomer-, winter- en all season-banden.

Lees meer over onze banden- en wielenservice

 

Zomerband

Zomerbanden kunnen worden gezien als reguliere autobanden. Zomerbanden zijn geoptimaliseerd voor warme en droge omstandigheden. Zomerbanden hebben een ander profiel dan winterbanden. In combinatie met stugger rubber zorgt dit voor een lager rolweerstand en dat de bandenminder vervormen. Vooral op warme dagen zorgt dit voor een lager brandstofverbruik. Zomerbanden presteren optimaal bij temperaturen boven de 7 graden. Het gebruik van zomerbanden onder de 7 graden wordt dan ook sterk afgeraden. De eigenschappen van de zomerband zijn dan ook onvoldoende voor optimaal contact met het rijoppervlak. Om dit te voorkomen raden wij aan om jouw zomerbanden tijdig te wisselen als het buiten kouder wordt. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte van een zomerband is 1,6 mm. Echter is het advies om een zomerband te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm.

 

Winterband

Een winterband is gemaakt van zachter rubber en heeft een grover profiel. Dit zorgt bij lage temperaturen voor meer grip op de weg. Het gebruik van een winterband bij hoge temperaturen raden wij af. Het rubber wordt bij hoge temperaturen namelijk te zacht wat zorgt voor hoge slijtage en een langere remweg. Winterbanden presteren het beste met een profieldiepte van minimaal 4mm. Een belangrijk verschil tussen zomer- en winterbanden zijn de lamellen in de profielblokken. De lamellen zorgen voor meer aangrijpingspunten op het wegdek wat zorgt voor meer grip tijdens het optrekken en remmen. In Duitsland zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Om er zeker van te zijn dat je aan de regels voldoet adviseren wij om van oktober tot april op winterbanden te rijden in Duitsland.

 

All season banden

All season banden leveren goede prestaties onder alle weersomstandigheden. 4-seizoenenbanden zijn zeer praktisch omdat je deze niet hoeft te laten wisselen. Door de specifieke rubbersamenstelling en innovatieve profielstructuur heb je altijd goede grip op de weg. Een all season band moet aan bepaalde eisen voldoen om ook te worden gezien als winterband. De band moet voorzien zijn van een alpine symbool, een sneeuwvlokje in een berg. All season banden zijn in prijs niet veel duurder dan zomer of winterbanden. Je bespaart hiermee op een extra wielenset en de bandenwissel. Het nadeel van een all season band is dat de prestaties van een winterband bij extreem winters weer hoger liggen dan die van een all season band. Daarnaast ligt de maximale snelheid waarmee met all season banden gereden mag worden lager.

 

Bandenhotel

Autobedrijf Hansen heeft een eigen bandenhotel voor de opslag van wielensets. Wanneer je voor het wisselen van de zomer- of winterbanden komt, kun je na afloop de wielenset bij ons opslaan. Ons bandenhotel is een donkere, droge ruimte wat ervoor zorgt dat de banden minder snel verouderen. Waarom gebruik maken van een bandenhotel? Wanneer je gebruik maakt van ons bandenhotel liggen jouw zomer- of winterbanden niet bij jou thuis in de weg. Geen zorgen, wij zullen goed voor de banden zorgen!

 

TPMS sensoren

De invoering van de TPMS sensoren komt voort uit onderzoeken naar diverse oorzaken van ongelukken. Hieruit is gebleken dat jaarlijks ongeveer 24.000 ongelukken te wijten zijn aan problemen met de bandenspanning. Door de TPMS sensoren in te voeren kunnen problemen met bandenspanning tijdig worden verholpen. Als de spanning van een band te hoog of te laag is wordt dit namelijk weergeven op het display van de auto. Naast het verhogen van de rijveiligheid heeft de TPMS sensor nog meer voordelen. Wanneer je met de juiste bandenspanning rijdt komt dit namelijk ten goede van het brandstofverbruik en slijtage.

 

Hoelang duurt een bandenwissel?

Een bandenwissel is vaak snel geregeld. Hiervoor maak je eenvoudig online een afspraak. Even bellen kan natuurlijk ook altijd! Vervolgens breng je de auto op het afgesproken moment langs. Onze monteurs wisselen de banden terwijl jij wacht in onze wachtruimte. Daar geniet je van een heerlijke kop koffie of thee. Vaak rijd je binnen 20 minuten alweer weg met je andere bandenset. Je kunt altijd overwegen om je banden na de bandenwissel te laten logeren in ons bandenhotel.

 

Lekke band reparatie

Het overkomt iedereen weleens, een lekke band. Het is niet nodig om direct een nieuwe band aan te schaffen. Het is namelijk in veel gevallen mogelijk om de lekke band te repareren. Wij helpen je graag weer op weg. Twijfel je of de band nog wel te repareren is? Breng de band bij ons langs, en onze monteurs bekijken het graag voor je. Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor aanschaf van een thuiskomer of reserveband.

Wielensets

Wil je jouw auto graag voorzien van een winter- of zomerwielenset? Dan bieden wij je diverse mogelijkheden. Wij hebben een ruim assortiment aan banden met bijpassende velgen. Zo kun je kiezen uit zomer-, winter- of all season banden. Je wielenset voorzien van TPMS sensoren is bij ons ook mogelijk. Hierover vertellen we je graag meer.

Lees meer over onze banden- en wielenservice

 

Zomerbanden

Zomerbanden kunnen worden gezien als reguliere autobanden. Zomerbanden zijn geoptimaliseerd voor normale en droge omstandigheden. Zomerbanden hebben minder profiel dan winterbanden. In combinatie met type rubber zorgt dit ervoor dat zomerbanden minder  rolweerstand hebben. Zomerbanden presteren optimaal bij temperaturen boven de 7 graden. Het gebruik van zomerbanden onder de 7 graden wordt sterk afgeraden. Doordat een zomerband stugger is kan dit bij lage temperaturen leiden tot verminderde grip en een langere remweg. Om dit te voorkomen raden wij aan om jouw zomerbanden tijdig te wisselen als het buiten kouder wordt. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte van een zomerband is 1,6 mm. Echter is het advies om een zomerband te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm.

 

Winterbanden

Een winterband is gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt bij lage temperaturen voor meer grip op de weg. Het gebruik van winterbanden bij hoge temperaturen raden wij af. Het rubber wordt bij hoge temperaturen namelijk te zacht en is dan extra en slijtage onderhevig. Dit zorgt voor een langere remweg en minder grip. Winterbanden presteren het beste met een profieldiepte van minimaal 4mm. Een verschil tussen zomer- en winterbanden: inkepingen in de profielblokken van de winterband. Deze inkepingen noemen we lamlellen. Lamellen zorgen voor meer grip tijdens het optrekken en remmen. Dit zorgt voor meer aangrijpingspunten op het wegdek en betere grip. In Duitsland zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Om er zeker van te zijn dat je aan de regels voldoet adviseren wij om van oktober tot april op winterbanden te rijden in Duitsland.

 

All season banden

All season banden leveren goede prestaties onder alle weersomstandigheden. 4-seizoenenbanden zijn zeer praktisch omdat je deze niet hoeft te (laten) wisselen. Door een specifieke rubbersamenstelling en innovatieve profielstructuur heb je altijd goede grip op de weg. Een all season band moet aan bepaalde eisen voldoen om ook te worden gezien als winterband. De band moet voorzien zijn van een alpine symbool, wat er uit ziet als een sneeuwvlokje. All season banden zijn in prijs niet veel duurder dan zomer of winterbanden. Je bespaart hiermee ook op een extra wielenset en de bandenwissel. Het enige nadeel van een all season band is dat de prestaties bij extreem weer niet hetzlefde zijn als een echte winterband.

 

TPMS sensoren

De invoering van de TPMS sensoren komt voor uit onderzoeken naar diverse oorzaken van ongelukken. Hieruit is gebleken dat jaarlijks ongeveer 24.000 ongelukken te wijten zijn aan problemen met bandenspanning. Door de TPMS sensoren in te voeren kunnen problemen met bandenspanning tijdig worden verholpen. Als de spanning van een band te hoog of te laag is wordt dit namelijk weergeven op het display van de auto. Naast het verhogen van de rijveiligheid heeft de TPMS sensor nog meer voordelen. Wanneer je met de juiste bandenspanning rijdt komt dit namelijk ten goede van het brandstofverbruik en slijtage.

 

Nu ben je op de hoogte van alle verschillen. Nog geen keuze kunnen maken? De medewerkers van onze werkplaatsreceptie helpen je graag verder.

Styling

Wil je jouw auto een nog unieker uiterlijk geven? Dan bieden wij je verschillende accessoires die jouw auto een persoonlijke touch geven. Zo raak je minder snel uitgekeken op de looks van je auto en kun je hier dus nog langer van blijven genieten. Er zijn vele mogelijkheden om je auto toch net even die andere uitstraling te geven. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor jouw auto? Neem contact op en onze werkplaatsreceptionisten helpen je graag verder!

Hansen Klantenkaart

24/7 pechhulp door heel Europa

Gratis vakantiecheck

10% korting op wasprogramma's

Neem contact met ons op

Onze receptionisten helpen je graag verder.

Plan een afspraakBel directStuur een email
X