Aircoservice bij Autobedrijf Hansen

De airco in je auto zorgt voor extra rijcomfort. Het regelt de temperatuur in de auto en reguleert de luchtvochtigheid, waardoor je in de zomer fris blijft achter het stuur, en in de winter de ramen niet beslaan. In de airco bevinden zich vloeistoffen zoals koudemiddel die door de jaren heen verdampen of weglekken. Het is dus zaak dat de airco in de auto met regelmaat gecontroleerd en gereinigd wordt, zodat bepaald kan worden of de auto airco bijvullen noodzakelijk is. Doe je dit namelijk niet regelmatig, dan kan de airco stuk gaan waardoor deze niet meer goed koelt. 

Airco Servicebeurt

Airco vullen en het oude koudemiddel recyclen
vanaf€ 99,95
Plan een afspraak

Airco Servicebeurt + Reinigen

Airco vullen en het oude koudemiddel recyclen
Airco reinigen en verwijderen van bacteriën, vieze luchtjes, schimmels en allergene stoffen
vanaf€ 129,95
Plan een afspraak

Airco Reinigen

Airco reinigen en verwijderen van bacteriën, vieze luchtjes, schimmels en allergene stoffen
Vermindert het ontstaan van nieuwe bacterie, vieze luchtjes, schimmels en allergene stoffen
vanaf€ 39,95
Plan een afspraak
De genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen. Neem contact met ons op voor een gratis offerte op maat.

Aircoservice

Het uitstellen van onderhoud kan leiden tot een defect airco-systeem met hoge reparatiekosten die daarbij horen. In onze werkplaats kunnen wij jouw airco van drie onderhoudsbeurten voorzien. Je kunt kiezen voor een servicebeurt, een aircoreiniging of beide. Bij een servicebeurt voorzien onze monteurs jouw aircosysteem van nieuw koudemiddel. Het tijdig vervangen van het koudemiddel is een belangrijk aspect bij het onderhoud van je airco. Als je toch voor een onderhoudsbeurt voor je airco bij ons bent kun je hem het beste ook direct laten reinigingen. Het kan namelijk zo zijn dat jouw airco een onprettige geur de auto in blaast. De oorzaak hiervan is de groei van schimmels en bacteriën op het raster van de verdamper van de airco. Een oplossing daarvoor is onze aircoreiniging. De aircoreiniging verwijderd deze schimmels en bacteriën, en vermindert het ontstaan van nieuwe bacteriën en schimmels. Het resultaat hiervan is een heerlijk frisse airco.

Wij raden de volgende onderhoudsfrequentie aan voor de airco in jouw auto:

  • Bijvullen: eens per 4 jaar
  • Reinigen: om het jaar

 

Hoe houd ik mijn airco in topconditie?

Laat regelmatig de interieur- en pollenfilters vervangen. Dit zorgt ervoor dat de lucht gefilterd wordt door een schone en frisse filter. De grote of kleine beurt is daar een perfect moment voor. Voor het onderhoud maakt het niet uit of je de airco veel of weinig gebruikt. Het wordt wel aangeraden om de airco het hele jaar door te gebruiken, dus ook in de winter. Dit houdt de airco ‘fit’. De circulatie van het koelmiddel verzorgt namelijk ook de smering van de compressor. Zo voorkom je lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten. Daarnaast voorkomt de airco beslagen ramen in de winter. Zoals al eerder aangegeven is het van belang om het koudemiddel met enige regelmaat te vervagen. Een slecht werkende airco heeft bovendien een negatief effect op het brandstofverbruik. Om dit te voorkomen bieden wij de volgende onderhoudsbeurten aan:

Hansen Klantenkaart

24/7 pechhulp door heel Europa

Gratis vakantiecheck

10% korting op wasprogramma's

Neem contact met ons op

Onze receptionisten helpen je graag verder.

Plan een afspraakBel directStuur een email
X