Bandenservice en opslag bij Autobedrijf Hansen

Autobedrijf Hansen heeft een ruim assortiment aan zomer-, winter- en all season-banden. Daarnaast hebben wij, bij onze werkplaats in Venray, een eigen bandenhotel waar je de zomer- en/of winterset bij ons kunt opslaan na afloop van de wielenwissel.

Banden

Een goede band zorgt ervoor dat jij veilig in je auto kunt blijven rijden en dat de auto goed op jou blijft reageren. Bij Autobedrijf Hansen bieden we een ruim assortiment aan A-merk zomer-, winter- en all season-banden.

Velgen

‘’Velgen maken de auto’’, wordt wel eens gezegd. Maak jouw auto nog persoonlijker door de auto te voorzien van velgen naar wens. Wij bieden een ruim assortiment aan originele merkvelgensets, maar ook velgensets van universele merken. Ook voor een thuiskomer of reservewiel hebben wij diverse opties in ons assortiment.

Wielensets

Wil je jouw auto graag voorzien van een winter- of zomerwielenset? Dan kunnen wij je diverse mogelijkheden bieden. Wij hebben een ruim assortiment aan banden met bijpassende velgen, zowel stalen- als lichtmetalen velgen. Ook hebben wij wielensets in ons assortiment met all season-banden.

Wielsensoren

Vanaf 2014 zijn autofabrikanten verplicht om auto’s te voorzien van TPMS sensoren (Tyre Pressure Monitoring System). Deze sensoren meten de bandenspanning en voorkomen dat de auto te lang op een te lage bandenspanning rijdt. Hierdoor gaat de gebruiksduur van de band omhoog en neemt het verbruik van de auto af.

De meeste wielensets van tegenwoordig zijn dan ook uitgerust met TPMS sensoren. Autobedrijf Hansen heeft voor ieder type wielenset de juiste TPMS sensoren in haar assortiment.

Bandenhotel

Autobedrijf Hansen heeft een eigen bandenhotel voor de opslag van wielensets. Wanneer je voor de wisselen van de zomer- of winterbanden komt, kun je na afloop de wielenset bij ons opslaan.

 

Check de staat van je banden!

Vooral een goede staat van je banden is belangrijk om veilig en zonder problemen de weg op te gaan. Het is natuurlijk altijd mogelijk om naar onze werkplaats te komen om je banden te laten controleren, maar de controle van je banden kun je ook zelf doen. Het is verstandig om dit minimaal één keer in de maand te doen, om eventuele problemen snel te ontdekken. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten? Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij:

 

1. De juiste bandenspanning: deze kun eenvoudig meten met een spanningsmeter. De aanbevolen bandenspanning vind je in het instructieboekje van de auto, op de zijkant van de banden of aan de binnenkant van de tankklep. Wanneer de bandenspanning niet goed blijkt te zijn, kun je je banden oppompen bij de meeste tankstations of kosteloos bij ons in de werkplaats.

 

2. De profieldiepte van de banden: deze moet wettelijk minimaal 1,6 mm zijn. Er wordt echter aangeraden om de banden te verwisselen wanneer de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden moet deze profieldiepte nog hoger zijn, namelijk 4 mm. Wij meten graag vrijblijvend en kosteloos de profieldiepte van je autobanden.

 

Een algemene check

Als eigenaar van je auto kun je natuurlijk veel zelf doen, zoals de bandenspanning meten. Maar wij, van Autobedrijf Hansen, begrijpen dat het lastig is om zelf een algehele check van de auto te doen. Daarom staan onze monteurs voor je klaar om de auto helemaal na te kijken, zodat je niet tegen problemen aanloopt wanneer je een lang stuk moet rijden. Onze Hansen Klantenpas is hierbij een handige aanschaf: met de klantenpas staan wij altijd voor je klaar wanneer je met pech langs de weg staat, 24 uur per dag en 7 dagen per week!

Hansen Klantenpas

24/7 pechhulp door heel Europa

Gratis vakantiecheck

10% korting op wasprogramma's

Neem contact met ons op

Onze receptionisten helpen je graag verder.

Plan een afspraakBel directStuur een email