Bandenservice en opslag bij Autobedrijf Hansen

Autobedrijf Hansen heeft een ruim assortiment aan zomer-, winter- en all season-banden. Daarnaast hebben wij, bij onze werkplaats in Venray, een eigen bandenhotel waar je de zomer- en/of winterset bij ons kunt opslaan na afloop van de wielenwissel.

Banden

Een goede band zorgt ervoor dat jij veilig in je auto kunt blijven rijden en dat de auto goed op jou blijft reageren. Bij Autobedrijf Hansen bieden we een ruim assortiment aan A-merk zomer-, winter- en all season-banden.

 

Zomerband

Zomerbanden kunnen worden gezien als reguliere autobanden. Zomerbanden zijn geoptimaliseerd voor warme en droge omstandigheden. Zomerbanden hebben minder profiel dan winterbanden. In combinatie met stugger rubber zorgt dit ervoor dat zomerbanden minder vervormen. Dit zorgt voor een verlaagde rolweerstand. Vooral op warme dagen zorgt dit voor een lager brandstofverbruik. Zomerbanden presteren optimaal bij temperaturen boven de 7 graden. Het gebruik van zomerbanden onder de 7 graden wordt sterk afgeraden. Doordat een zomerband stugger is kan dit bij lage temperaturen zelfs leiden tot barsten in de band. Om dit te voorkomen raden wij aan om jouw zomerbanden tijdig te wisselen als het buiten kouder wordt. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte van een zomerband is 1,6 mm. Echter is het advies om een zomerband te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm.

 

Winterband

Een winterband is gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt bij lage temperaturen voor meer grip op de weg. Het gebruik van een winterband bij hoge temperaturen raden wij af. Het rubber wordt bij hoge temperaturen namelijk te zacht. Dit zorgt voor een langere remweg en minder grip. De winterband zal daarnaast ook sneller slijten. Winterbanden presteren het beste met een profieldiepte van minimaal 4mm. Een verschil tussen zomer- en winterbanden: inkepingen in de profielblokken van de winterband. Deze inkepingen noemen we lamlellen. Lamellen zorgen voor meer grip tijdens het optrekken en remmen. Door de lamellen bewegen de profielblokken gemakkelijker. Dit zorgt voor meer aangrijpingspunten op het wegdek. In Duitsland zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Winterse omstandigheden zijn volgens de Duitse wet: sneeuw, ijzel, sneeuwmodder en ijs- en rijpvorming. Om er zeker van te zijn dat je aan de regels voldoet adviseren wij om van oktober tot april op winterbanden te rijden in Duitsland.

 

All season banden

All season banden leveren goede prestaties onder alle weersomstandigheden. 4-seizoenenbanden zijn zeer praktisch omdat je deze niet hoeft te (laten) wisselen. Door een specifieke rubbersamenstelling en innovatieve profielstructuur heb je altijd goede grip op de weg. Een all season band moet aan bepaalde eisen voldoen om ook te worden gezien als winterband. De band moet voorzien zijn van een alpine symbool, een sneeuwvlokje in een berg. All season banden zijn in prijs niet veel duurder dan zomer of winterbanden. Je bespaart hiermee op een extra wielenset en de bandenwissel. Het nadeel van een all season band is dat de prestaties van een winterband bij extreem winters weer hoger liggen dan die van een all season band. Daarnaast ligt de maximale snelheid waarmee met all season banden gereden mag worden lager.

 

Hoelang duurt een bandenwissel?

Een bandenwissel is vaak snel geregeld. Hiervoor maak je eenvoudig online een afspraak. Even bellen kan natuurlijk ook altijd! Vervolgens breng je de auto op het afgesproken moment langs. Onze monteurs wisselen de banden terwijl jij wacht in onze wachtruimte. Daar geniet je van een heerlijke kop koffie of thee. Vaak rijd je binnen 20 minuten alweer weg met je andere bandenset. Je kunt altijd overwegen om je banden na de bandenwissel te laten logeren in ons bandenhotel.

 

Lekke band reparatie

Het overkomt iedereen weleens, een lekke band. Het is niet nodig om direct een nieuwe band aan te schaffen. Het is namelijk mogelijk om de lekke band te laten repareren. Wij helpen je graag weer op weg. Twijfel je of de band nog wel te repareren is? Breng de band bij ons langs, en onze monteurs bekijken het graag voor je. Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor aanschaf van een thuiskomer of reserveband.

Velgen

“Velgen maken de auto’’, wordt wel eens gezegd. Maak jouw auto nog persoonlijker door de auto te voorzien van velgen naar wens. Wij bieden een ruim assortiment van originele merkvelgensets, maar ook velgensets van universele merken. Velgen zijn er in veel soorten en maten. De een is opzoek naar stijl, terwijl de ander juist opzoek is naar gemak. We vertellen je graag meer over de volgende zaken: stalen velgen, lichtmetalen velgen, het reservewiel en de thuiskomer.

 

Stalen velgen

Stalen velgen zijn makkelijker te onderhouden. Stalen velgen worden ook wel metalen velgen genoemd. Ze zijn bestendiger, minder breekbaar en minder gevoelig voor krassen. Ze zijn wel vatbaar voor roest of corrosie. Toch gaan ze wel langer mee dan lichtmetalen velgen. Stalen velgen zijn goedkoper dan lichtmetalen velgen omdat ze eenvoudiger zijn te produceren. In tegenstelling tot de lichtmetalen velg zijn stalen velgen minder makkelijk te voorzien van complexe styling. Doordat de stalen velg een stuk steviger is wordt er in de winter vaak voor de stalen velg gekozen. Voor de schoonheid van de velg moet je de stalen velg zeker niet kiezen, alhoewel smaken verschillen.

 

Lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen worden ook wel sportvelgen genoemd. Ze zijn gemaakt van een legering van licht metalen, namelijk aluminium, nikkel, magnesium of een combinatie van deze metalen. Omdat dit de velg aanzienlijk lichter maakt zorgt dit voor prestatie voordelen. Minder gewicht heeft meerdere voordelen: sneller optrekken, sneller remmen, maar ook minder belasting van de ophangingscomponenten. Lichtmetalen velgen zijn ook beter in staat om warmte van remonderdelen af te voeren. Daarnaast ziet de lichtmetalen velg er een stuk mooier uit. Lichtmetalen velgen zijn namelijk een stuk meer geschikt voor complexe styling. Een nadeel van lichtmetalen velgen is dat ze sneller beschadigen. Ook de prijs ligt een stuk hoger. Maar als je opzoek bent naar de ultieme uitstraling voor je auto, dan zijn lichtmetalen velgen zeker wat voor jou!

 

Het reservewiel

Een reservewiel is eigenlijk een verzamelnaam voor alle wielen die je in of aan de auto hebt waar niet op gereden wordt. Een thuiskomer is bijvoorbeeld een soort reservewiel. Toch zijn er wel verschillen. Onder reservewiel wordt vaak een volwaardig wiel verstaan. Dit wiel is voorzien van dezelfde velgen als de wielen waarmee wordt gereden. Bij pech kun je deze dus direct vervangen en zonder zorgen verder rijden. Het reservewiel ligt in de meeste gevallen onderin de kofferbak. Een reservewiel is niet verplicht in Nederland. Toch is het wel handig om er een mee te nemen als je weer snel onderweg wilt zijn. De volgende zaken moet je zeker niet vergeten bij het vervangen bij een wiel: een veiligheidshesje, handschoenen, een krik, de gevarendriehoek en een wielsleutel. Deze zaken zorgen ervoor dat je op een veilige manier je wiel kan vervangen wanneer je langs de weg komt te staan. Vergeet ook niet de bandenspanning van je reservewiel regelmatig te controleren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Thuiskomer

Een thuiskomer is vaak een smalle stalen velg met een smal wiel. Een thuiskomer is enkel bedoelt om mee thuis of naar de garage te komen. Eenmaal thuis of bij de garage kun je de kapotte band laten repareren, om deze vervolgens weer om te wisselen met de thuiskomer. Een thuiskomer is dus echt bedoelt om kleine afstanden mee af te leggen. Vaak geldt er ook een snelheidslimiet voor een thuiskomer. In meeste gevallen mag je met een thuiskomer niet harder dan 80 km/u. De thuiskomer heeft vaak andere afmetingen dan de banden die je onder je auto hebt zitten. Het is dus echt af te raden om honderden kilometers met een thuiskomer te rijden. Ook de thuiskomer is in de meeste gevallen onderin de kofferbak te vinden. Wil jij een stukje meer zekerheid onderweg? Dan ben je bij ons aan het juist adres voor een thuiskomer of reservewiel.

Wielensets

Wil je jouw auto graag voorzien van een winter- of zomerwielenset? Dan bieden wij je diverse mogelijkheden. Wij hebben een ruim assortiment aan banden met bijpassende velgen. Zo kun je kiezen uit zomer-, winter- of all season banden. En waar leg je de banden vervolgens op: stalen of lichtmetalen velgen? Je wielenset voorzien van TPMS sensoren is bij ons ook mogelijk. Hierover vertellen we je graag meer. Om de juiste keuze te maken is het handig om eerst wat feiten over de verschillende onderwerpen te delen.

 

Zomerband

Zomerbanden kunnen worden gezien als reguliere autobanden. Zomerbanden zijn geoptimaliseerd voor warme en droge omstandigheden. Zomerbanden hebben minder profiel dan winterbanden. In combinatie met stugger rubber zorgt dit ervoor dat zomerbanden minder vervormen. Dit zorgt voor een verlaagde rolweerstand. Vooral op warme dagen zorgt dit voor een lager brandstofverbruik. Zomerbanden presteren optimaal bij temperaturen boven de 7 graden. Het gebruik van zomerbanden onder de 7 graden wordt sterk afgeraden. Doordat een zomerband stugger is kan dit bij lage temperaturen zelfs leiden tot barsten in de band. Om dit te voorkomen raden wij aan om jouw zomerbanden tijdig te wisselen als het buiten kouder wordt. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte van een zomerband is 1,6 mm. Echter is het advies om een zomerband te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm.

 

Winterband

Een winterband is gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt bij lage temperaturen voor meer grip op de weg. Het gebruik van een winterband bij hoge temperaturen raden wij af. Het rubber wordt bij hoge temperaturen namelijk te zacht. Dit zorgt voor een langere remweg en minder grip. De winterband zal daarnaast ook sneller slijten. Winterbanden presteren het beste met een profieldiepte van minimaal 4mm. Een verschil tussen zomer- en winterbanden: inkepingen in de profielblokken van de winterband. Deze inkepingen noemen we lamlellen. Lamellen zorgen voor meer grip tijdens het optrekken en remmen. Door de lamellen bewegen de profielblokken gemakkelijker. Dit zorgt voor meer aangrijpingspunten op het wegdek. In Duitsland zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Winterse omstandigheden zijn volgens de Duitse wet: sneeuw, ijzel, sneeuwmodder en ijs- en rijpvorming. Om er zeker van te zijn dat je aan de regels voldoet adviseren wij om van oktober tot april op winterbanden te rijden in Duitsland.

 

All season banden

All season banden leveren goede prestaties onder alle weersomstandigheden. 4-seizoenenbanden zijn zeer praktisch omdat je deze niet hoeft te (laten) wisselen. Door een specifieke rubbersamenstelling en innovatieve profielstructuur heb je altijd goede grip op de weg. Een all season band moet aan bepaalde eisen voldoen om ook te worden gezien als winterband. De band moet voorzien zijn van een alpine symbool, een sneeuwvlokje in een berg. All season banden zijn in prijs niet veel duurder dan zomer of winterbanden. Je bespaart hiermee op een extra wielenset en de bandenwissel. Het nadeel van een all season band is dat de prestaties van een winterband bij extreem winters weer hoger liggen dan die van een all season band. Daarnaast ligt de maximale snelheid waarmee met all season banden gereden mag worden lager.

 

Lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen worden ook wel sportvelgen genoemd. Ze zijn gemaakt van een legering van licht metalen, namelijk aluminium, nikkel, magnesium of een combinatie van deze metalen. Omdat dit de velg aanzienlijk lichter maakt zorgt dit voor prestatie voordelen. Minder gewicht heeft meerdere voordelen: sneller optrekken, sneller remmen, maar ook minder belasting van de ophangingscomponenten. Lichtmetalen velgen zijn ook beter in staat om warmte van remonderdelen af te voeren. Daarnaast ziet de lichtmetalen velg er een stuk mooier uit. Lichtmetalen velgen zijn namelijk een stuk meer geschikt voor complexe styling. Een nadeel van lichtmetalen velgen is dat ze sneller beschadigen. Ook de prijs ligt een stuk hoger. Maar als je opzoek bent naar de ultieme uitstraling voor je auto, dan zijn lichtmetalen velgen zeker wat voor jou!

 

Stalen velgen

Stalen velgen zijn makkelijker te onderhouden. Stalen velgen worden ook wel metalen velgen genoemd. Ze zijn bestendiger, minder breekbaar en minder gevoelig voor krassen. Ze zijn wel vatbaar voor roest of corrosie. Toch gaan ze wel langer mee dan lichtmetalen velgen. Stalen velgen zijn goedkoper dan lichtmetalen velgen omdat ze eenvoudiger zijn te produceren. In tegenstelling tot de lichtmetalen velg zijn stalen velgen minder makkelijk te voorzien van complexe styling. Doordat de stalen velg een stuk steviger is wordt er in de winter vaak voor de stalen velg gekozen. Voor de schoonheid van de velg moet je de stalen velg zeker niet kiezen, alhoewel smaken verschillen.

 

TPMS sensoren

De invoering van de TPMS sensoren komt voor uit onderzoeken naar diverse oorzaken van ongelukken. Hieruit is gebleken dat jaarlijks ongeveer 24.000 ongelukken te wijten zijn aan problemen met bandenspanning. Door de TPMS sensoren in te voeren kunnen problemen met bandenspanning tijdig worden verholpen. Als de spanning van een band te hoog of te laag is wordt dit namelijk weergeven op het display van de auto. Naast het verhogen van de rijveiligheid heeft de TPMS sensor nog meer voordelen. Wanneer je met de juiste bandenspanning rijdt komt dit namelijk ten goede van het brandstofverbruik en slijtage.

 

Nu ben je op de hoogte van alle verschillen. Nog geen keuze kunnen maken? De medewerkers van onze werkplaatsreceptie helpen je graag verder.

Wielsensoren

Vanaf 2014 zijn autofabrikanten verplicht om auto’s te voorzien van TPMS sensoren (Tyre Pressure Monitoring System). Deze sensoren meten de bandenspanning en voorkomen dat de auto te lang op een te lage bandenspanning rijdt. Hierdoor gaat de gebruiksduur van de band omhoog en neemt het verbruik van de auto af.

De meeste wielensets van tegenwoordig zijn dan ook uitgerust met TPMS sensoren. Autobedrijf Hansen heeft voor ieder type wielenset de juiste TPMS sensoren in haar assortiment.

 

TPMS sensoren

De invoering van de TPMS sensoren komt voor uit onderzoeken naar diverse oorzaken van ongelukken. Hieruit is gebleken dat jaarlijks ongeveer 24.000 ongelukken te wijten zijn aan problemen met bandenspanning. Door de TPMS sensoren in te voeren kunnen problemen met bandenspanning tijdig worden verholpen. Als de spanning van een band te hoog of te laag is wordt dit namelijk weergeven op het display van de auto. Naast het verhogen van de rijveiligheid heeft de TPMS sensor nog meer voordelen. Wanneer je met de juiste bandenspanning rijdt komt dit namelijk ten goede van het brandstofverbruik en slijtage.

Bandenhotel

Autobedrijf Hansen heeft een eigen bandenhotel voor de opslag van wielensets. Wanneer je voor de wisselen van de zomer- of winterbanden komt, kun je na afloop de wielenset bij ons opslaan. Ons bandenhotel is een donkere, droge ruimte. Dit zorgt ervoor dat de banden minder snel verouderen, waardoor ze langer meegaan. Waarom gebruik maken van een bandenhotel? Dit heeft vooral te maken met gemak. Wanneer je gebruik maakt van ons bandenhotel liggen jouw zomer- of winterbanden niet bij jou thuis in de weg. Geen zorgen, wij zullen goed voor de banden zorgen!

 

Check de staat van je banden!

Vooral een goede staat van je banden is belangrijk om veilig en zonder problemen de weg op te gaan. Het is natuurlijk altijd mogelijk om naar onze werkplaats te komen om je banden te laten controleren, maar de controle van je banden kun je ook zelf doen. Het is verstandig om dit minimaal één keer in de maand te doen, om eventuele problemen snel te ontdekken. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten? Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij:

 

1. De juiste bandenspanning: deze kun eenvoudig meten met een spanningsmeter. De aanbevolen bandenspanning vind je in het instructieboekje van de auto, op de zijkant van de banden of aan de binnenkant van de tankklep. Wanneer de bandenspanning niet goed blijkt te zijn, kun je je banden oppompen bij de meeste tankstations of kosteloos bij ons in de werkplaats.

 

2. De profieldiepte van de banden: deze moet wettelijk minimaal 1,6 mm zijn. Er wordt echter aangeraden om de banden te verwisselen wanneer de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden moet deze profieldiepte nog hoger zijn, namelijk 4 mm. Wij meten graag vrijblijvend en kosteloos de profieldiepte van je autobanden.

 

Een algemene check

Als eigenaar van je auto kun je natuurlijk veel zelf doen, zoals de bandenspanning meten. Maar wij, van Autobedrijf Hansen, begrijpen dat het lastig is om zelf een algehele check van de auto te doen. Daarom staan onze monteurs voor je klaar om de auto helemaal na te kijken, zodat je niet tegen problemen aanloopt wanneer je een lang stuk moet rijden. Onze Hansen Klantenkaart is hierbij een handige aanschaf: met de klantenkaart staan wij altijd voor je klaar wanneer je met pech langs de weg staat, 24 uur per dag en 7 dagen per week!

Hansen Klantenkaart

24/7 pechhulp door heel Europa

Gratis vakantiecheck

10% korting op wasprogramma's

Neem contact met ons op

Onze receptionisten helpen je graag verder.

Plan een afspraakBel directStuur een email