Wij zijn op zoek naar jou! Bekijk onze vacaturesLees meer

Bandenservice en opslag bij Autobedrijf Hansen

Autobedrijf Hansen heeft een ruim assortiment aan zomer-, winter- en all season-banden. Daarnaast hebben wij, bij onze werkplaats in Venray, een eigen bandenhotel waar je de zomer- en/of winterset bij ons kunt opslaan na afloop van de wielenwissel.

Banden

Zomerband

Zomerbanden kunnen worden gezien als reguliere autobanden. Zomerbanden zijn geoptimaliseerd voor warme en droge omstandigheden. Zomerbanden hebben een ander profiel dan winterbanden. In combinatie met stugger rubber zorgt dit voor een lager rolweerstand en dat de bandenminder vervormen. Vooral op warme dagen zorgt dit voor een lager brandstofverbruik. Zomerbanden presteren optimaal bij temperaturen boven de 7 graden. Het gebruik van zomerbanden onder de 7 graden wordt dan ook sterk afgeraden. De eigenschappen van de zomerband zijn dan ook onvoldoende voor optimaal contact met het rijoppervlak. Om dit te voorkomen raden wij aan om jouw zomerbanden tijdig te wisselen als het buiten kouder wordt. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte van een zomerband is 1,6 mm. Echter is het advies om een zomerband te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm.

 

Winterband

Een winterband is gemaakt van zachter rubber en heeft een grover profiel. Dit zorgt bij lage temperaturen voor meer grip op de weg. Het gebruik van een winterband bij hoge temperaturen raden wij af. Het rubber wordt bij hoge temperaturen namelijk te zacht wat zorgt voor hoge slijtage en een langere remweg. Winterbanden presteren het beste met een profieldiepte van minimaal 4mm. Een belangrijk verschil tussen zomer- en winterbanden zijn de lamellen in de profielblokken. De lamellen zorgen voor meer aangrijpingspunten op het wegdek wat zorgt voor meer grip tijdens het optrekken en remmen. In Duitsland zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Om er zeker van te zijn dat je aan de regels voldoet adviseren wij om van oktober tot april op winterbanden te rijden in Duitsland.

 

All season banden

All season banden leveren goede prestaties onder alle weersomstandigheden. 4-seizoenenbanden zijn zeer praktisch omdat je deze niet hoeft te laten wisselen. Door de specifieke rubbersamenstelling en innovatieve profielstructuur heb je altijd goede grip op de weg. Een all season band moet aan bepaalde eisen voldoen om ook te worden gezien als winterband. De band moet voorzien zijn van een alpine symbool, een sneeuwvlokje in een berg. All season banden zijn in prijs niet veel duurder dan zomer of winterbanden. Je bespaart hiermee op een extra wielenset en de bandenwissel. Het nadeel van een all season band is dat de prestaties van een winterband bij extreem winters weer hoger liggen dan die van een all season band. Daarnaast ligt de maximale snelheid waarmee met all season banden gereden mag worden lager.

 

Bandenhotel

Autobedrijf Hansen heeft een eigen bandenhotel voor de opslag van wielensets. Wanneer je voor het wisselen van de zomer- of winterbanden komt, kun je na afloop de wielenset bij ons opslaan. Ons bandenhotel is een donkere, droge ruimte wat ervoor zorgt dat de banden minder snel verouderen. Waarom gebruik maken van een bandenhotel? Wanneer je gebruik maakt van ons bandenhotel liggen jouw zomer- of winterbanden niet bij jou thuis in de weg. Geen zorgen, wij zullen goed voor de banden zorgen!

 

TPMS sensoren

De invoering van de TPMS sensoren komt voort uit onderzoeken naar diverse oorzaken van ongelukken. Hieruit is gebleken dat jaarlijks ongeveer 24.000 ongelukken te wijten zijn aan problemen met de bandenspanning. Door de TPMS sensoren in te voeren kunnen problemen met bandenspanning tijdig worden verholpen. Als de spanning van een band te hoog of te laag is wordt dit namelijk weergeven op het display van de auto. Naast het verhogen van de rijveiligheid heeft de TPMS sensor nog meer voordelen. Wanneer je met de juiste bandenspanning rijdt komt dit namelijk ten goede van het brandstofverbruik en slijtage.

 

Hoelang duurt een bandenwissel?

Een bandenwissel is vaak snel geregeld. Hiervoor maak je eenvoudig online een afspraak. Even bellen kan natuurlijk ook altijd! Vervolgens breng je de auto op het afgesproken moment langs. Onze monteurs wisselen de banden terwijl jij wacht in onze wachtruimte. Daar geniet je van een heerlijke kop koffie of thee. Vaak rijd je binnen 20 minuten alweer weg met je andere bandenset. Je kunt altijd overwegen om je banden na de bandenwissel te laten logeren in ons bandenhotel.

 

Lekke band reparatie

Het overkomt iedereen weleens, een lekke band. Het is niet nodig om direct een nieuwe band aan te schaffen. Het is namelijk in veel gevallen mogelijk om de lekke band te repareren. Wij helpen je graag weer op weg. Twijfel je of de band nog wel te repareren is? Breng de band bij ons langs, en onze monteurs bekijken het graag voor je. Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor aanschaf van een thuiskomer of reserveband.

Bandenhotel

Bandenhotel

Autobedrijf Hansen heeft een eigen bandenhotel voor de opslag van wielensets. Wanneer je voor de wisselen van de zomer- of winterbanden komt, kun je na afloop de wielenset bij ons opslaan. Ons bandenhotel is een donkere, droge ruimte. Dit zorgt ervoor dat de banden minder snel verouderen, waardoor ze langer meegaan. Waarom gebruik maken van een bandenhotel? Wanneer je gebruik maakt van ons bandenhotel liggen jouw zomer- of winterbanden niet bij jou thuis in de weg. Geen zorgen, wij zullen goed voor de banden zorgen!

 

Check de staat van je banden!

Een goede staat van je banden is belangrijk om veilig en zonder problemen de weg op te gaan. Het is natuurlijk altijd mogelijk om naar onze werkplaats te komen om je banden te laten controleren, maar de controle van je banden kun je ook zelf doen. Het is verstandig om dit minimaal periodiek te doen, om eventuele problemen snel te ontdekken. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten? Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij:

 

1. De juiste bandenspanning: deze kun je eenvoudig meten met een spanningsmeter. De aanbevolen bandenspanning vind je in het instructieboekje van de auto, op de zijkant van de banden of aan de binnenkant van de tankklep. Wanneer de bandenspanning niet goed blijkt te zijn, kun je je banden oppompen bij de meeste tankstations of kosteloos bij ons in de werkplaats.

 

2. De profieldiepte van de banden: deze moet wettelijk minimaal 1,6 mm zijn. Er wordt echter aangeraden om de banden te verwisselen wanneer de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden moet deze profieldiepte nog hoger zijn, namelijk 4 mm. Wij meten graag vrijblijvend en kosteloos de profieldiepte van je autobanden.

 

Een algemene check

Als eigenaar van je auto kun je natuurlijk veel zelf doen, zoals de bandenspanning meten. Maar wij, van Autobedrijf Hansen, begrijpen dat het lastig is om zelf een algehele check van de auto te doen. Daarom staan onze monteurs voor je klaar om de auto helemaal na te kijken, zodat je niet tegen problemen aanloopt wanneer je een lang stuk moet rijden. Onze Hansen Klantenkaart is hierbij een handige aanschaf: met de klantenkaart staan wij altijd voor je klaar wanneer je met pech langs de weg staat, 24 uur per dag en 7 dagen per week!

Wielsensoren

Vanaf 2014 zijn autofabrikanten verplicht om auto’s te voorzien van TPMS sensoren (Tyre Pressure Monitoring System). Deze sensoren meten de bandenspanning en voorkomen dat de auto te lang op een te lage bandenspanning rijdt. Hierdoor gaat de gebruiksduur van de band omhoog en neemt het verbruik van de auto af.

De meeste wielensets van tegenwoordig zijn dan ook uitgerust met TPMS sensoren. Autobedrijf Hansen heeft voor ieder type wielenset de juiste TPMS sensoren in haar assortiment.

 

TPMS sensoren

De invoering van de TPMS sensoren komt voor uit onderzoeken naar diverse oorzaken van ongelukken. Hieruit is gebleken dat jaarlijks ongeveer 24.000 ongelukken te wijten zijn aan problemen met bandenspanning. Door de TPMS sensoren in te voeren kunnen problemen met bandenspanning tijdig worden verholpen. Als de spanning van een band te hoog of te laag is wordt dit namelijk weergeven op het display van de auto. Naast het verhogen van de rijveiligheid heeft de TPMS sensor nog meer voordelen. Wanneer je met de juiste bandenspanning rijdt komt dit namelijk ten goede van het brandstofverbruik en slijtage.

Hansen Klantenkaart

24/7 pechhulp door heel Europa

Gratis vakantiecheck

10% korting op wasprogramma's

Neem contact met ons op

Onze receptionisten helpen je graag verder.

Plan een afspraakBel directStuur een email
X