Elektrische mobiliteit bij Autobedrijf Hansen

Ook elektrische auto’s zijn van harte welkom bij Autobedrijf Hansen! Onze werkplaats is voorzien van de modernste apparatuur om reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit te kunnen voeren aan elektrische auto’s. De monteurs die aan jouw elektrische auto werken zijn hiervoor geschoold en gecertificeerd. Daarnaast is onze parkeerplaats ook voorzien van twee snellaadpunten.

Snel-laad-punt

Onze parkeerplaats is voorzien van twee snel-laad-punten. Hier laad je gratis jouw elektrische auto op. Een snel-laad-punt laad je elektrische auto sneller op dan wanneer je dit doet bij een stopcontact. Een snel-laad-punt levert namelijk meer stroom en kan daarmee in kortere tijd de accu opladen. De Kia e-Niro kan bij een snel-laad-paal binnen 45 minuten van 10% naar 80% capaciteit worden opgeladen. Bij een normale laadpaal duurt dit ongeveer 6 tot 10 uur. De snel-laad-paal is vooral handig wanneer je onderweg bent.

 

Verschil in onderhoud tussen elektrische en normale auto’s

Een elektrische auto is eenvoudiger te onderhouden dan een normale auto. Een elektrische auto heeft namelijk minder bewegende delen en minder vloeistoffen. Daarnaast beschikt een elektrische auto ook over een regeneratief remsysteem. Dit remsysteem remt af op de elektromotor. Hierdoor hoeft je als bestuurder minder vaak gebruik te maken van de rem. Het komt zelfs voor dat je in een elektrische auto de rem enkel gebruik om helemaal stil te komen staan. Hierdoor hebben elektrische auto’s tot 50% minder onderhoud aan de remmen dan een normale auto. Het grootste voordeel van een elektrische auto is de eenvoudig. Een normale auto heeft een hele lijst aan onderdelen die bij onderhoud eventueel vervangen moeten worden. Een elektrische auto heeft maar drie hoofdonderdelen: de motor, de omvormer en de ingebouwde lader. Dit maakt het onderhoud van een elektrische auto ook minder prijzig. Door het regeneratief remmen zijn de remblokken van een elektrische auto minder vaak aan onderhoud toe. De elektrische auto kent ook maar drie vloeistoffen: remvloeistof, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof. Omdat een elektrische auto geen gebruik maakt van olie schilt dit ook weer in onderhoud. Toch heeft de elektrische auto ook een kostenpost die de normale auto in mindere mate heeft: de accu. De accu van een elektrische auto gaat na verloop van tijd minder presteren en zal op den duur vervangen moeten worden. Het vervangen van de accu wordt niet gezien als regulier onderhoud omdat deze vaak 8 tot 10 jaar meegaan.

Hansen Klantenkaart

24/7 pechhulp door heel Europa

Gratis vakantiecheck

10% korting op wasprogramma's

Neem contact met ons op

Onze receptionisten helpen je graag verder.

Plan een afspraakBel directStuur een email