Ruitreparatie bij Autobedrijf Hansen

Heb je een sterretje of scheur in de voorruit van je auto? Laat deze schade dan herstellen bij Autobedrijf Hansen. Een sterretje in de voorruit stoort het rijzicht en kan tijdens het rijden een barst worden. Als je autoruit is gebarsten is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten vervangen.

Van sterretje naar barst

Het kan altijd gebeuren. Je rijdt lekker en ineens… pats! Een sterretje in je voorruit. Geen zorgen, een steentje tegen je voorruit doet de ruit niet ineens in duizend stukken barsten. Tegenwoordig zijn alle voorruiten namelijk voorzien van twee ruiten met folie ertussen. Zelfs bij grote hagelstenen of een ongeval blijft de voorruit hierdoor intact. Een klein steentje kan wel een sterretje als gevolg hebben. Experts raden aan om hier niet te lang mee door te blijven rijden. Een sterretje kan namelijk een barst worden. In de winter is dit risico zelfs groter, dit komt doordat er dan sprake is van grotere temperatuurverschillen. Ook als je een drempel met te hoge snelheid neemt kan het sterretje een bars worden. Wanneer het sterretje niet groter is dan een 2 euromuntstuk is deze vaak prima te repareren. Het sterretje wordt opgevuld met hars. Na de reparatie is de ruit weer op de originele sterkte en kun je weer veilig onderweg.

 

Moet een ruit gerepareerd of vervangen worden?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. In de meeste gevallen kan een autoruit met een sterretje, niet groter dan een 2 euromuntstuk, gerepareerd worden. Bij grotere ruitschades moet de ruit vervangen worden. De kans dat je auto niet door de APK komt is aanwezig wanneer er een barst in het zichtveld van de bestuurder zit. Een barst met vertakkingen is ook niet toegestaan.

 

Sterreparatie

Wanneer de autoruit een sterretje heeft hoeft deze niet direct vervangen te worden. Als de beschadiging in het gezichtsveld van de bestuurder ligt, zijn volgens de APK-eisen de volgende zaken toegestaan:

– Verkleuringen en beschadigingen kleiner dan 20 millimeter

– Krassen van minder van 5 millimeter

– Enkelvoudige scheuren zonder vertakkingen

Valt de beschadiging aan jouw autoruit binnen bovenstaande criteria? Plan dan een afspraak om de beschadiging plaatselijk te laten herstellen.

 

Voorruit vervangen

Als de schade aan de autoruit groter is dan de hiervoor genoemde criteria, dient de voorruit vervangen te worden. In onze werkplaats kunnen we ieder type autoruit vakkundig vervangen.

Hansen Klantenkaart

24/7 pechhulp door heel Europa

Gratis vakantiecheck

10% korting op wasprogramma's

Neem contact met ons op

Onze receptionisten helpen je graag verder.

Plan een afspraakBel directStuur een email
X