Wij zijn op zoek naar jou! Bekijk onze vacaturesLees meer

Uitlijning bij Autobedrijf Hansen

Door je auto dagelijks te gebruiken verandert de uitlijning van de auto, of wanneer je een stoeprandje raakt… Hierdoor kan de auto naar verloop van tijd naar links of rechts trekken. Hierdoor verandert het rijgedrag van de auto en slijten de autobanden niet op een juiste manier af. Daarom adviseren wij je om regelmatig jouw auto uit te laten lijnen. Zo behoud je de rijeigenschappen van de auto en zullen de banden beter afsluiten. Dit zorgt uiteindelijk ook voor een lager brandstofverbruik.

Ontstaan en herkennen van afwijkingen

Afwijkingen kunnen ontstaan door verschillende oorzaken waaronder het raken van een stoeprand, het rijden over een grote steen of het rijden door een groot gat in de weg. Dit kan zorgen voor verschillende klachten:

  • De auto trekt naar één kant;
  • De auto stuurt te zwaar;
  • De auto stuurt te licht;
  • De auto is niet koersvast (zigzag- of pendelkoers).

 

Wanneer is uitlijnen noodzakelijk

Uitlijnen is noodzakelijk wanneer je een of meerdere bovenstaande klachten ervaart tijdens het rijden. Wanneer je tijdens het autorijden merkt dat de auto naar links of rechts trekt kan uitlijnen noodzakelijk zijn. Uitlijnen is noodzakelijk in de volgende gevallen:

  • Na een aanrijding of noodstop;
  • Na het vervangen van wiellagers of soortgelijke reparaties aan je auto;
  • Nadat je hard een stoeprand hebt geraakt of door een kuil bent gereden;
  • Als je nieuwe banden aangeschaft hebt.

 

Waarom uitlijnen?

Er zijn verschillende redenen om je auto te laten uitlijnen. Door uit te lijnen zorg je ervoor dat de banden recht slijten. Door uitlijnen kan het brandstof gebruik zelfs zuiniger worden en zorgt het voor meer comfort. Wanneer een auto is uitgelijnd zal je merken dat het sturen gemakkelijker gaat. Uitlijnen en balanceren zijn niet hetzelfde. Bij het balanceren van banden wordt gezorgd dat het wiel weer zonder trillingen kan rollen bij bepaalde snelheden.

 

Banden balanceren

Merk je dat jouw stuur trilt tijdens het rijden? Of trilt jouw stoel? Het kan zijn dat je de banden van je auto moet laten balanceren. Bij het balanceren wordt het gewicht gelijkmatig over de banden verdeeld hierdoor worden trillingen van je stuur of stoel verleden tijd. Dat rijdt een stuk rustiger! In de volgende situaties is uitlijnen altijd noodzakelijk:

  • Wanneer je nieuwe banden laat monteren;
  • Wanneer je stoel of stuur trilt tijdens het rijden.

Hansen Klantenkaart

24/7 pechhulp door heel Europa

Gratis vakantiecheck

10% korting op wasprogramma's

Neem contact met ons op

Onze receptionisten helpen je graag verder.

Plan een afspraakBel directStuur een email
X