Accessoires
Aircoservice
APK Keuren
Autoreiniging
Bandenservice en opslag
Diagnose
Elektrische mobiliteit
Onze werkwijze
Pechhulp
Schadeherstel
Reparatie & Onderhoud
Ruitreparatie
Trekhaken
Uitlijning
Vervangend vervoer
Zomer-/wintercheck

Accessoires bij Hansen

Ook bij Hansen ben je aan het juiste adres voor accessoires voor ieder type auto. Wij bieden een ruim aanbod aan accessoires van verschillende leveranciers voor alle merken. Zo hebben wij altijd het passende pakket aan accessoires om jouw auto nog persoonlijker te maken. Ook voor de montage van deze accessoires ben je bij ons aan het juiste adres!

Aircoservice bij Hansen

De airco in jouw auto regelt de temperatuur en de luchtvochtigheid. Dit zorgt voor extra rijcomfort waardoor je in de zomer fris blijft achter het stuur. Niet alleen bij zomerse temperaturen heeft de airco een functie, het zorgt ook dat in de winter de ramen niet beslaan. In de airco bevinden zich vloeistoffen zoals koudemiddel die door de jaren heen verdampen of weglekken. Het is dus zaak dat de airco in de auto met regelmaat gecontroleerd en gereinigd wordt, zodat de luchtkanalen schoon blijven en de vloeistoffen op peil.

Aircoservice prijzen op een rij

Airco afvullen

Airco vullen en het oude koudemiddel recyclen
Vanaf 139,95
Plan een afspraak

Airco afvullen + reinigen

Airco vullen en het oude koudemiddel recyclen
Airco reinigen en verwijderen van bacteriën, vieze luchtjes, schimmels en allergene stoffen
Vanaf € 179,95
Plan een afspraak

Airco reinigen

Airco reinigen en verwijderen van bacteriën, vieze luchtjes, schimmels en allergene stoffen
Vermindert het ontstaan van nieuwe bacterie, vieze luchtjes, schimmels en allergene stoffen
€ 49,95
Plan een afspraak
De genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen. Neem contact met ons op voor een gratis offerte op maat.

Aircoservice

Het uitstellen van onderhoud kan leiden tot een defect airco-systeem met hoge reparatiekosten die daarbij horen. In onze werkplaats kunnen wij jouw airco van drie onderhoudsbeurten voorzien. Je kunt kiezen voor een servicebeurt, een aircoreiniging of beide. Laat een van onze serviceadviseurs je informeren welke beurt van toepassing is.

In de loop van de tijd kunnen schimmels en bacteriën zich verzamelen in de luchtkanalen van het aircosysteem wat kan leiden tot onprettige geurtjes. Een oplossing daarvoor is onze aircoreiniging. De aircoreiniging verwijderd deze schimmels en bacteriën, en vermindert het ontstaan van nieuwe bacteriën en schimmels. Het resultaat hiervan is een heerlijk frisse airco.

 

De volgende beurten raden wij jou aan voor een optimaal aircosysteem:

 • Aircoservicebeurt: eens per 4 jaar
 • Airco reinigen: om het jaar 

Hoe houd ik mijn airco in topconditie?

Het begin van het aircosysteem is de interieurfilter. Deze zorgt voor de reiniging van de lucht voor onder andere pollen en ander stof. Het is van belang om deze filter regelmatig te vervangen. Dit zorgt voor een goede en schone lucht welke door de airco gekoeld wordt. De grote of kleine onderhoudsbeurt aan de auto is daar een perfect moment voor. Het wordt wel aangeraden om de airco het hele jaar door te gebruiken, dus ook in de winter. Dit houdt de airco ‘fit’. De circulatie van het koelmiddel verzorgt namelijk ook de smering van de compressor. Zo voorkom je lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten. Daarnaast voorkomt de airco beslagen ramen in de winter.

APK-keuring bij Hansen

Het keuren van je auto is volgens de APK-normen wettelijk verplicht. Hansen is dan ook een ervaren adres op het gebied van APK-keuringen met vakkennis sinds 1993. In onze werkplaats beschikken wij over gecertificeerde apparatuur en geschoolde monteurs om deze keuring volgens alle normen uit te voeren.

APK-keuring

APK-keuring bij een olie-, kleine- of EV-beurt

APK-keuring bij een grote beurt

* Herkeuring gratis (bij uitvoering benodigde reparaties)

Wat houdt een APK-keuring in?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een Europees wettelijk verplichte keuring. Tijdens de keuring beoordelen onze monteurs je auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie. De APK is een momentopname en geeft een beeld van de technische staat van een auto op het moment van de keuring. Een geldige APK is daardoor dus geen garantie dat je de rest van het jaar probleemloos met de auto kunt blijven doorrijden. Daarom is het naast de APK-keuring ook aan te raden om je auto te voorzien van het nodige onderhoud.

Hoe vaak moet ik mijn auto APK laten keuren?

De frequentie van keuren hangt af van een aantal zaken: brandstoftype, gewicht, leeftijd van de auto en de datum van eerste toelating. Voor benzine en/of elektromotoren geldt het volgende:

 • Eerste APK-keuring 4 jaar na eerste registratie.
 • Daarna om de 2 jaar.
 • Daarna (de auto is dan 8 jaar oud) ieder jaar.

Voor diesel en LPG-motoren geldt:

 • Eerste APK-keuring 3 jaar na eerste registratie.
 • Daarna ieder jaar.

Daarnaast zijn er ook een aantal uitzonderingen:

 • Auto’s ouder dan 30 jaar, maar van ná 1 januari 1960 eens in de 2 jaar.
 • Auto’s van voor 1960 APK-keuring niet vereist.

Verschillende onderdelen van de APK-keuring

Tijdens de APK-keuring wordt jouw auto op drie onderdelen gekeurd:

 • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
 • Milieu: uitstoot van uitlaatgassen en aanwezigheid van onderdelen als een roetfilter en katalysator.
 • Registratie: kilometerstand, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

De RDW controleert met steekproeven of een APK-keuring goed is uitgevoerd door de betreffende garage. Dit kan dus ook bij jouw auto gebeuren. Is jouw auto geselecteerd voor een steekproef? Dan moet deze na de keuring beschikbaar blijven voor een keuring door personeel van de RDW. 

Tip van ons: combineer de APK-keuring eenvoudig met een grote of kleine beurt.

Autoreiniging bij Hansen

Het rijplezier en de waarde van jouw auto hangen samen met de optische staat van het voertuig. Daarom hebben wij een drietal pakketten die ervoor zorgen dat jouw auto in topconditie blijft. Het enige wat jij hoeft te doen is het afleveren van de auto bij onze werkplaats in Venray, wij doen de rest. Kortom; wij zorgen ervoor dat je auto in topconditie blijft!

Onze behandelingen

Brons
Zilver
Goud
In & Exterieur
64,95
174,95
319,95
Interieur
24,95
74,95
74,95
Stofzuigen van het interieur
Stof en vuilvrij maken van het dashboard
Automatten en ramen reinigen
Ramen reiniging
Stof en vuilvrij maken van vloerbekleding
Kunststofcreme op kunststofdelen
Dieptereiniging van de stoelen
Exterieur
39,95
99,95
169,95
Handwassen van het exterieur
Lak voorzien van een waxlaag
Reinigen motorruimte
Lak machinaal polijsten

Extra's

Brons, zilver of goud behandelingen bij D-segment of hoger
20% prijsverhoging
Herstel lakschade
Prijs op aanvraag
Herstel ruitschade
Prijs op aanvraag
Herstel velgschade
Prijs op aanvraag
Uitdeuken zonder spuiten
Prijs op aanvraag
Lederbehandeling (per stoel)
29,95
Ledercreme behandeling op de stoelbekleding
Hondenharen
49,95
Verwijderen van hondenharen in het interieur
Reuk- en geurbehandeling
49,95
Verwijderen van onprettige interieurgeuren dankzij een OZON- en luchtkanaalreiniging
Lampunit polijsten (per unit)
29,95
Machinaal polijsten van de lampunits
WaxGuard lakverzegeling
249,95
Gercertificeerde waxlaag op de lak met 1,5 jaar garantie
CeramicGuard coating
499,95
Gercertificeerde beschermlaag op de lak met garantie tot 6 jaar
CeramicGuard aftercare coating
149,95
Aftercare coating voor behoud van garantie

Bandenservice en opslag

Een goede band zorgt voor optimaal contact tussen de auto en het wegdek. Het zorgt ervoor dat jij veilig in je auto kunt blijven rijden en dat de auto op jou reageert zoals jij dat wilt. Bij Hansen bieden we een ruim assortiment van A-merk zomer-, winter- en allseason-banden. Daarnaast bieden we je de volgende dienstverleningen omtrent banden- en wielenservice:

Wielenwissel

Bandenwissel

€133,20
Plan een afspraak

Wielenopslag

Wielenopslag met velgenreiniging

Inleren wielsensoren

Zomerband

Zomerbanden kunnen worden gezien als reguliere autobanden. Zomerbanden zijn geoptimaliseerd voor warme en droge omstandigheden. Deze banden hebben een ander profiel dan winterbanden. In combinatie met stugger rubber zorgt dit voor een lagere rolweerstand. Vooral op warme dagen zorgt dit voor een lager brandstofverbruik. Zomerbanden presteren optimaal bij temperaturen boven de 7 graden. Het gebruik van zomerbanden onder de 7 graden wordt dan ook sterk afgeraden. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte van een zomerband is 1,6 mm. Echter is het advies om een zomerband te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm.

 

Winterband

Een winterband is gemaakt van zachter rubber en heeft een grover profiel. Dit zorgt bij lage temperaturen voor meer grip op de weg. Het gebruik van een winterband bij hoge temperaturen raden wij af. Hoge temperaturen in combinatie met het zachte rubber zorgt voor overmatige slijtage en vermindert wegcontact. Winterbanden presteren het beste met een profieldiepte van minimaal 4 mm. Een belangrijk verschil tussen zomer- en winterbanden zijn de lamellen in de profielblokken. De lamellen zorgen voor meer aangrijpingspunten op het wegdek en betere afvoering van water. In Duitsland zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Om er zeker van te zijn dat je aan de regels voldoet adviseren wij om van oktober tot april op winterbanden te rijden in Duitsland.

 

Allseason banden

Allseason banden (ook wel vierseizoens banden genoemd) leveren goede prestaties onder alle weersomstandigheden. Allseason banden zijn zeer praktisch omdat je deze niet hoeft te laten wisselen. Door de specifieke rubbersamenstelling en innovatieve profielstructuur is een optimaal compromis tussen winter- en zomerbanden. Een allseason band moet aan bepaalde eisen voldoen om ook te worden gezien als winterband. De band moet voorzien zijn van een alpine symbool. Allseason banden zijn in prijs niet veel duurder dan zomer- of winterbanden. Je bespaart hiermee op de aanschafkosten van een extra wielenset en de kosten voor de wielenwissel. Het enige nadeel van een allseason band is dat de prestaties van een winterband bij extreem winters weer hoger liggen dan die van een allseason band. 

 

Bandenhotel

Hansen heeft een eigen bandenhotel voor de opslag van wielensets. Wanneer je voor het wisselen van de zomer- of winterwielen komt, kun je na afloop de wielenset bij ons opslaan. Ons bandenhotel is een donkere, droge ruimte wat ervoor zorgt dat de banden geconditioneerd opgeslagen worden. De kosten voor de opslag in ons bandenhotel bedragen €29,95 per seizoen. 

 

TPMS-sensoren

De invoering van de TPMS-sensoren komt voort uit onderzoeken naar diverse oorzaken van ongelukken. Hieruit is gebleken dat jaarlijks ongeveer 24.000 ongelukken te wijten zijn aan problemen met de bandenspanning. Daarom wordt er al jaren gebruik gemaakt van TPMS-sensoren. Als de spanning van een band te hoog of te laag is wordt dit weergeven op het display van de auto middels deze sensoren. Naast het verhogen van de rijveiligheid heeft de TPMS-sensor nog meer voordelen. Wanneer je met de juiste bandenspanning rijdt, komt dit namelijk ten goede van het brandstofverbruik en slijtage. Het inleren van de TPMS-sensoren bij een wielenwissel kost €9,95.

 

Wielenwissel

Een wielenwissel is vaak snel geregeld. Hiervoor maak je eenvoudig online een afspraak. Even bellen kan natuurlijk ook altijd! Vervolgens breng je de auto op het afgesproken moment langs. Onze monteurs wisselen de wielen terwijl jij wacht in onze wachtruimte. Daar geniet je van een heerlijke vers kopje koffie of thee. Je kunt altijd overwegen om je banden na de bandenwissel te laten logeren in ons bandenhotel. Wij hanteren voor de wissels de volgende prijzen:

Bandreparatie

Het overkomt iedereen weleens, een lekke band. Het is niet nodig om direct een nieuwe band aan te schaffen. Het is namelijk in veel gevallen mogelijk om de lekke band te repareren. Wij helpen je graag weer op weg. Twijfel je of de band nog wel te repareren is? Kom bij ons langs, en onze monteurs bekijken de meest veilige optie. Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor aanschaf van een thuiskomer of reserveband. De kosten van een bandreparatie bedragen €31,95.

 

Banden balanceren

Merk je dat jouw stuur trilt tijdens het rijden? Of trilt jouw stoel? Het kan zijn dat je de banden van je auto moet laten balanceren. Bij het balanceren wordt het gewicht gelijkmatig over de banden verdeeld hierdoor worden trillingen van je stuur of stoel verleden tijd. Dat rijdt een stuk rustiger! In de volgende situaties is uitlijnen altijd noodzakelijk:

Diagnose

Geeft jouw auto een storing aan of is er een ander probleem met de auto? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze werkplaats is voorzien van de modernste uitleesapparatuur zodat onze monteurs tot de bodem kunnen uitzoeken wat er mis is met de auto. Vaak kunnen wij de storing verhelpen met een eenvoudige reparatie.

 

Mijn auto geeft een storing aan, wat nu?

Geen paniek! De oranje dashboardlampjes zijn ervoor om je te waarschuwen voor een mogelijk probleem. Brand er een lampje in de rode kleur? Dan is het advies om onmiddellijk te stoppen. Ook bij een oranje lampje is het verstandig om de auto zo snel mogelijk na te laten kijken door onze monteurs. Maar wat kun je zelf doen? Gebruik je zintuigen om waar te nemen of je iets anders hoort, voelt of ziet aan de auto. Wanneer je geen uitzonderlijke zaken opmerkt kun je de reis voorlopig voortzetten. Kom wel tijdig bij ons langs om de auto te laten nakijken. Beginnen er meerdere lampjes te branden, of hoor je plots een luid geklop of een ander verontrustend geluid? Zet je auto dan op een veilige plek langs de weg. Het is beter om voortijdig te stoppen dan verder te rijden en mogelijk jezelf of andere in gevaar te brengen.

 

Waarom een diagnose stellen?

Voordat we aan het werk gaan wordt er eerst altijd een diagnose gesteld in onze werkplaats. Een diagnose voorkomt het onnodig vervangen van onderdelen. Het zorgt ervoor dat je van tevoren weet waar je aan toe bent. Onze monteurs kunnen gericht aan het werk en dat scheelt tijd. Onze vakkundige monteurs zijn gecertificeerd en staan voor je klaar. 

 

Het verhelpen van de storing

Als de diagnose is gesteld door onze monteurs kunnen zij gaan doen waar ze goed in zijn: het probleem verhelpen. De diagnose geeft aan waar de monteurs moeten zoeken. Een specifiek onderdeel kan gerepareerd of vervangen worden en jij kan weer veilig de weg op.

Elektrische mobiliteit

Ook elektrische auto’s zijn van harte welkom bij Hansen! Onze werkplaats is voorzien van de modernste apparatuur om reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit te kunnen voeren aan elektrische auto’s. De monteurs die aan jouw elektrische auto werken zijn hiervoor geschoold en gecertificeerd volgens de laatste normen. 

 

Verschil in onderhoud tussen elektrische en normale auto’s

Een elektrische auto is eenvoudiger te onderhouden dan een normale auto. Een elektrische auto heeft namelijk minder bewegende delen en minder vloeistoffen. Doordat een elektrische auto meer remt op de elektromotor hoef je minder vaak gebruik te maken van de reguliere remmen. Hierdoor hebben elektrische auto’s tot 50% minder slijtage aan de remmen. Een elektrische auto heeft maar drie hoofdonderdelen: de elektromotor, de omvormer en de ingebouwde lader. Dit maakt het onderhoud van een elektrische auto ook minder prijzig. Ook heeft de elektrische auto maar drie vloeistoffen: remvloeistof, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof die gecontroleerd dienen te worden. Neem contact op met onze serviceadviseurs voor een vrijblijvende offerte voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan jouw elektrische auto.

 

Oplaadpunt

Onze parkeerplaats is voorzien van twee snel-laad-punten. Hier laad je gratis jouw elektrische auto op. Dit snel-laad-punt zorgt ervoor dat jouw auto in een korte tijd opgeladen is terwijl je een bezoek brengt aan ons bedrijf. 

Gewoon goede service, voor alle merken auto’s

Met vakkennis sinds 1993 is jouw auto in goede handen. Onze werkplaats is professioneel ingericht voor elk type auto en bovendien voorzien van de modernste apparatuur. Daarnaast weet je bij ons, voordat jij je auto bij ons achterlaat, waar je aan toe bent. Wij laten je dan ook snel weten wanneer je de auto op kunt halen.

Stap 1

Heb je een vraag of probleem met je auto? Of wil je een afspraak maken voor onderhouds- of reparatiewerkzaamheden? Onze serviceadviseurs staan je graag te woord.

Stap 2

Aan de hand van jouw informatie bepalen wij welke werkzaamheden er uitgevoerd mogen worden en wat dit gaat kosten. Bij ons weet je van tevoren waar je aan toe bent.

Stap 3

Breng je auto op de afgesproken dag bij ons langs. Neem tijdens het wachten plaats in onze koffiehoek of maak gebruik van ons vervangend vervoer of een van onze gratis leenfietsen.

Stap 4

Onze monteurs gaan aan de slag met het vaststellen van de diagnose of het uitvoeren van de afgesproken werkzaamheden.

Stap 5

Komen er onverwachte kosten naar voren? Geen probleem, wij nemen altijd contact met je op om eventuele aanvullende werkzaamheden met je te bespreken. Voordat we verder gaan laten we weten wat dit gaat kosten aan arbeid en onderdelen. Wij geven jou advies, maar uiteindelijk ben jij degene die bepaalt.

Stap 6

Als alle werkzaamheden zijn uitgevoerd staat jouw auto zoals afgesproken, weer voor je klaar. Misschien een idee om hem door onze poetsserivce onder handen te laten nemen? Hij staat nu toch bij ons. Onze receptionisten nemen de mogelijkheden hiervoor graag met je door.

Stap 7

Als jouw auto weer in topconditie is gebracht, kun je hem in Venray komen ophalen. Tot de volgende keer!

Pechhulp

Ook bij pech onderweg staat Hansen voor je klaar. Exclusief voor onze loyale klanten bieden wij de Hansen Pechhulp service. Met deze service profiteer je van verschillende voordelen en geniet je van extra zekerheid, speciaal voor jou als trouwe klant. Met deze services zorgen wij ervoor dat je nog meer van je auto kunt genieten! Bij de aanschaf van een auto is de Hansen Pechhulp zelfs gratis bij afleverpakket Premium. Onderstaand de voordelen van onze klantenkaart:

 

 • Vakkundig en snelle hulp bij pech, 99,3% van de strandingen worden verholpen
 • Vervangend-vervoer mogelijkheden
 • Geldig door Europa met een uitgebreid pechhulpnetwerk
 • 24/7 Nederlandstalige alarmcentrale

 

De Hansen Pechhulp is af te sluiten in combinatie met een onderhoudsbeurt. De kosten van de klantenkaart bedragen €59,95.

Meest gestelde vragen over onze pechhulp:

Wat zijn de voorwaarden van de klantenkaart?

Klantenkaarten worden alleen verstrekt bij auto’s die voor de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden in onze werkplaats zijn geweest.

Hoelang is mijn klantenkaart geldig?

De klantenkaart is telkens twaalf maanden na afgifte geldig.

Zijn er extra kosten als ik pech heb?

Wanneer je een pechmelding maakt worden er geen extra kosten in rekening gebracht zoals voorrijkosten, sleepkosten of arbeidskosten. De kosten bij de garage zijn voor eigen rekening.

Zijn er mogelijkheden voor een vervangende auto bij pech?

Ja, wanneer je bij pech niet meer verder kunt rijden met jouw auto bieden wij mogelijkheden voor vervangend vervoer. De mogelijkheden worden altijd in overleg met je doorgenomen.

Word ik ook buiten Nederland geholpen?

De pechhulp module in onze klantenkaart is geldig door heel Europa, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Hebben andere bestuurders in mijn auto op recht op de pechhulp?

De pechhulp is gekoppeld aan en de auto en geldig voor één auto. Iedere bestuurder in deze auto heeft recht op de pechhulp.

Reparatie & onderhoud

Met vakkennis sinds 1993 is jouw auto bij ons in vertrouwde handen voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Hansen beschikt over moderne apparatuur, materialen en natuurlijk geschoolde monteurs om jou de zekerheid te bieden zodat jouw auto in topconditie blijft. Je bent bij ons welkom voor ieder type reparatie of onderhoud aan alle soorten auto’s.

 

Maar waarom is onderhoud van je auto zo belangrijk?

De meeste mensen willen meerdere jaren met hun auto kunnen rijden. Of je de auto iedere dag gebruikt of slechts af en toe, is het ontzettend belangrijk dat deze in goede staat blijft. Het is niet alleen vervelend als je auto er ineens mee ophoudt, het is ook een gevaar voor je eigen veiligheid, bijvoorbeeld wanneer je auto er midden op de snelweg ineens mee ophoudt. Vanwege deze, en nog ontelbaar veel andere redenen, is het belangrijk dat de auto regelmatig grondig wordt nagekeken en onderhouden. Je kunt deze onderhoudsbeurten zelf bij ons inplannen en daarmee ook zelf bepalen hoe vaak dit gebeurt, maar het is natuurlijk wel aanbevolen dit volgens de fabrieksvoorschriften te blijven doen. Zo voorkom je problemen en zorg je ervoor dat jouw auto goed blijft rijden!

 

Reparatie en onderhoud voor alle merken auto’s

Hansen is hét adres voor onderhoud- en reparatiewerkzaamheden aan alle merken auto’s, daar zijn we goed in sinds 1993. Wij beschikken over het juiste diagnose gereedschap en uiteraard staat service en kwaliteit bovenaan. Onze werkplaats is voorzien van de laatste technieken en onze monteurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van onderhoud en reparaties. Wij werken altijd via de fabrieksnormen van de betreffende auto, ook vinden wij het gebruik van kwaliteitsonderdelen zeer belangrijk. Het maakt niet uit welke auto je ons toevertrouwd, bedrijfsauto, oldtimer of elektrische auto, wij brengen jouw auto weer in topstaat.

 

Wat is het verschil tussen reparatie en onderhoud?

Het belangrijkste verschil: onderhoud laat je uitvoeren vóór er een reparatie nodig is. Onderhoud is preventief en kun je inplannen wanneer je dit uitkomt. Reparatie is vaak wat vervelender. Reparaties worden uitgevoerd wanneer er iets kapot is. Het tijdig onderhouden van je auto voorkomt ongepland stilstaan met je auto. Ons advies is het opvolgen van de onderhoudsfrequentie die wordt voorgeschreven door de fabrikant.

 

Wat is het verschil tussen een grote en kleine beurt?

Bij de grote beurt wordt je auto op zo’n 80 punten gecontroleerd. Bij een kleine beurt zijn dit zo’n 30 punten. De standaard veiligheidscontroles komen in beide beurten wel overeen. Bij een grote beurt worden er meer vloeistoffen gecontroleerd of ververst en worden er meerdere onderdelen vervangen zoals de bougies. De kleine beurt is daardoor ook goedkoper. Maar wanneer laat je nou de grote beurt uitvoeren, en wanneer de kleine? Daar kun je de volgende vuistregels voor gebruiken:

 

Kleine beurt: na iedere 15.000 km of ieder jaar

Grote beurt: na iedere 30.000 km of om de twee jaar

 

Combineer de onderhoudsbeurt met de APK-keuring

Naast goed onderhoud is het keuren van je auto volgens de APK-normen wettelijk verplicht. Indien je auto toe is aan de jaarlijkse keuring is het verstandig om deze te combineren met de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Hierdoor is jouw auto na je bezoek aan onze werkplaats weer helemaal klaargemaakt voor de volgende kilometers.

Ruitreparatie

Heb je een sterretje of scheur in de voorruit van je auto? Laat deze schade dan herstellen bij Hansen. Een sterretje in de voorruit stoort het rijzicht en kan tijdens het rijden een barst worden. 

 

Van sterretje naar barst

Het kan altijd gebeuren. Je rijdt en ineens… pats! Een sterretje in je voorruit. Geen zorgen, een sterretje betekend niet gelijk dat de vooruit vervangen dient te worden. Tegenwoordig zijn alle voorruiten namelijk voorzien van twee ruiten met folie ertussen. Zelfs bij grote hagelstenen of een ongeval blijft de voorruit hierdoor intact. Voorkom dat een sterretje een barst wordt en laat het repareren. Deze reparatie is eenvoudig en snel uitgevoerd en je bent zo weer onderweg. Wacht vooral niet te lang want door vocht kan het zijn dat repareren niet meer mogelijk is. Als de beschadiging in het gezichtsveld van de bestuurder ligt, zijn volgens de APK-eisen de volgende zaken toegestaan:

 • Verkleuringen en beschadigingen kleiner dan 20 millimeter
 • Krassen van minder van 5 millimeter
 • Enkelvoudige scheuren zonder vertakkingen

Valt de beschadiging aan jouw autoruit binnen bovenstaande criteria? Plan dan een afspraak om de beschadiging plaatselijk te laten herstellen. Het uitvoeren van een sterreparatie kost €89,95. 

 

Voorruit vervangen

Als de schade aan de autoruit groter is dan de hiervoor genoemde criteria, dient de voorruit vervangen te worden. In onze werkplaats kunnen we ieder type autoruit vakkundig en snel vervangen. Neem contact op met je verzekeraar en informeer of je hiervoor verzekerd bent, dit is vaak het geval. 

Trekhaken

Zou jij graag een aanhanger willen trekken, of ga je met de caravan op vakantie? Dan kun je bij Hansen terecht voor onze trekhaakservice. In onze werkplaats kunnen wij vaste- en afneembare trekhaken monteren op ieder type auto tegen concurrerende prijzen.

 

Hoe werkt het precies?

Wij verzorgen de montage van A tot Z, zodat je de trekhaak direct kunt gebruiken nadat je de auto hebt opgehaald! Meestal kan het monteren zelfs binnen een dag geregeld zijn. Hierbij maken wij gebruik van A-merk trekhaken en monteren wij deze uiterst zorgvuldig.

 

Welke trekhaak past bij jou?

Er zijn twee keuzes wat betreft de trekhaak: de soort aansluiting en de soort trekhaak. Ten eerste de soort kabelset: deze kan 7-polig en 13-polig zijn. Met de 7-polige kabelset heb je alleen beschikking over basisverlichting, die je kunt gebruiken bij bijvoorbeeld fietsendragers of kleine aanhangers. Een 13-polige kabelset kan gebruikt worden wanneer je graag grotere aanhangers wilt gebruiken of met de caravan wilt rijden. De extra voedingsdraden die alleen de 13-polige trekhaak heeft, zijn namelijk nodig voor bijvoorbeeld de koelkast in de caravan. De 13-polige trekhaak beschikt ook over een achteruitrijlicht.

 

Verder kun je een keuze maken uit de soort trekhaak: vast, afneembaar of wegklapbaar. Je kunt er dus voor kiezen om een trekhaak te laten monteren die je er zelf af kunt halen als deze een tijd niet wordt gebruikt. Deze trekhaak is bijvoorbeeld ideaal wanneer je hem niet vaak nodig hebt of hem in de weg vindt zitten wanneer je hem niet nodig hebt. Daarnaast hebben wij vaste trekhaken, die permanent worden bevestigd.

Uitlijning 

Door je auto dagelijks te gebruiken verandert de uitlijning van de auto, of wanneer je een stoeprandje raakt. Hierdoor kan de auto naar verloop anders ‘’sporen’’. Hierdoor verandert het rijgedrag van de auto en slijten de autobanden niet op een juiste manier af. Daarom adviseren wij je om regelmatig jouw auto uit te laten lijnen. Zo behoud je de rijeigenschappen van de auto en zullen de banden juist afsluiten. Daarnaast is het belangrijk om de banden op een juiste wijze te balanceren om trillingen in de auto te voorkomen. 

 

Herkennen van afwijkingen

Afwijkingen kunnen ontstaan door verschillende oorzaken waaronder het raken van een stoeprand, het rijden over een grote steen of het rijden door een groot gat in de weg. Dit kan zorgen voor verschillende klachten:

 • De auto trekt naar één kant;
 • De auto stuurt te zwaar;
 • De auto stuurt te licht;
 • De auto is niet koersvast (zigzag- of pendelkoers).

Waarom uitlijnen?

Er zijn verschillende redenen om je auto te laten uitlijnen. Door uit te lijnen zorg je ervoor dat de banden recht slijten. Wanneer een auto is uitgelijnd zal je merken dat het sturen gemakkelijker gaat. Het uitlijnen van jouw auto kan in onze werkplaats vanaf €99,95.

Vervangend vervoer

Bij Hansen hebben wij als doelstelling om jou ten alle tijden mobiel te houden. Daarom bieden wij ook mogelijkheden voor vervangend vervoer wanneer jouw auto bij ons is voor een bezoek aan onze werkplaats. Wij hebben de volgende mogelijkheden voor vervangend vervoer:

 • Leenfiets: gratis
 • A-Segment vervangende auto (Picanto/Rio/Stonic): €25,- per dag
 • B-Segment vervangende auto (Ceed/XCeed/ProCeed/Ceed SW) €40,-per dag
 • C-Segment vervangende auto (Niro/eNiro/Sportage) €50,- per dag

Plan eenvoudig een van bovenstaande mogelijkheden voor vervangend vervoer in tijdens het maken van een werkplaatsafspraak. Wij zorgen ervoor dat de auto op de dag van jouw werkplaatsbezoek voor je klaarstaat zodat jij jouw kilometers kan blijven voortzetten!

Zomer/-wintercheck

Wanneer de zomer- of winterperiode nadert, is het natuurlijk prettig als je weet dat je auto hiervoor klaar is. Om die reden bieden wij een zomer-/wintercheck waarbij we jouw auto nalopen op verschillende vitale punten. Door deze check weet je direct wat de staat van je auto is en of er nog werkzaamheden verricht dienen te worden om je auto zomer- of winterklaar te maken.

 

Wij inspecteren jouw auto op onderstaande 15 punten:

 • Accu testen met accutest
 • Niveau koelvloeistof
 • Inspectie koelingssysteem en conditie van de slangen
 • Hulpaandrijving gordel en gordelspanning
 • Niveau motorolie
 • Niveau remvloeistof
 • Remmen
 • Sproeier installatie voorruit, achterruit en koplamp
 • Wisserbladen, voor en achter
 • Buitenverlichting
 • Dashboardverlichting
 • Schokbrekers
 • Bandenspanning en profieldiepte
 • Uitlaat
 • Controle uitstroomtemperatuur airco

Maak nu een afspraak voor een zomer- of wintercheck voor slechts € 59,95 incl. BTW. Deze check is gratis voor klanten met onze Hansen klantenkaart.

Hansen Pechhulp

24/7 pechhulp door heel Europa

Afspraak plannen?

Onze serviceadviseurs helpen je graag verder.

Plan een afspraak
X