Alles over de belasting op jouw auto in één overzicht

Autobelastingen-Autobedrijf-Hansen-Venray

In deze blog geven we je alle informatie die je nodig hebt voor de belasting van jouw auto. Denk hierbij aan zaken zoals motorrijtuigenbelasting, bpm, en bzm belastingen.

Motorrijtuigen belasting auto

Zodra een auto op jouw naam staat, ben je verplicht om motorrijtuigenbelasting te betalen. De hoogte van het bedrag hangt echter af van een aantal zaken. Denk hierbij aan het gewicht, de brandstof, de milieuvervuiling van de auto en de provincie waarin je woonachtig bent. Via deze link van de belastingdienst kan je gemakkelijk berekenen hoeveel jouw motorrijtuigenbelasting precies zal zijn.

Bpm belasting auto

Daarnaast is de bpm een andere vorm van belasting die geldt voor het kopen/importeren van auto’s. De hoogte van de bpm wordt bepaald aan de hand van CO2 uitstoot of over de nettocatalogusprijs. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de belastingdienst.

Overige belastingen

Voor een vrachtauto(combinatie) geldt naast de motorrijtuigenbelasting meestal ook een belasting op zware voertuigen (bzm). Meer informatie hierover is te vinden op de website van de belastingdienst. Voor personenauto’s geldt deze belasting meestal niet, omdat personenauto’s veel minder gewicht hebben dan vrachtauto’s.

Teruggave belasting

Soms komt het voor dat je geld terugkrijgt van de belastingdienst met betrekking tot motorrijtuigenbelasting of bpm. Meer informatie daarover is te vinden via deze link van de belastingdienst.

Heb je vragen over belastingen?

Dan staan de verkoopadviseurs van Autobedrijf Hansen je graag te woord. Wij informeren je graag over de type autobelastingen die voor jouw auto gelden.