Bereid je auto voor op de winter met de jaarlijkse winterinspectie van Hansen!

De Hansen Winterinspectie/wintercheck

De zomerse warmte maakt langzaam maar zeker plaats voor de koude en onvoorspelbare wintermaanden. Het is de tijd van het jaar waarin de wegen glad worden en de temperatuur daalt. Het is ook het moment waarop je auto extra aandacht nodig heeft om ervoor te zorgen dat hij de winterse omstandigheden aankan. Daarom adviseren wij om jaarlijkse jouw winterinspectie zo snel mogelijk in te plannen.

Waarom is een wintercheck belangrijk?

Een wintercheck is van belang om ervoor te zorgen dat je auto goed voorbereid is voor de winterperiode. Het gaat niet alleen om veiligheid, maar het kan je ook honderden euro’s aan reparatiekosten besparen. Hier zijn enkele redenen waarom een wintercheck essentieel is:

  1. Accu: de accu wordt getest om ervoor te zorgen dat je auto probleemloos start, zelfs op koude ochtenden.
  2. Koelsysteem: het niveau van de koelvloeistof wordt gecontroleerd, en het koelingssysteem wordt geïnspecteerd om bevriezing te voorkomen.
  3. Remmen: remmen zijn essentieel voor je veiligheid, vooral op gladde wegen. Ze worden geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat ze goed functioneren.
  4. Verlichting: buiten- en dashboardverlichting worden gecontroleerd, zodat je goed zichtbaar bent in de donkere wintermaanden.
  5. Banden en profieldiepte: het controleren van de bandenspanning en profieldiepte is van groot belang voor grip op de weg.

Dit zijn slechts enkele van de 15 punten die worden gecontroleerd tijdens de wintercheck. Het doel is ervoor te zorgen dat je veilig de winter in gaat en minder kans hebt op pech in de kou.

Wanneer is een wintercheck van belang?

Een veelgestelde vraag is wanneer je de wintercheck moet laten uitvoeren. Over het algemeen wordt geadviseerd om dit te doen wanneer de temperatuur onder de 7 graden Celsius daalt. We raden aan om de wintercheck vóór december te plannen. Hoewel de winter nog niet in volle gang is, kan oktober verraderlijke momenten van vorst en sneeuw met zich meebrengen.

Ga je dit jaar op wintersportvakantie?

Als dat het geval is, is een wintercheck absoluut noodzakelijk. Koude en regenachtige weersomstandigheden, gladde wegen en sneeuw in de bergen vormen uitdagingen voor je auto. Zorg daarom voor een goed bandenprofiel en winterbanden voor een veilige rit.

Kom voor één gratis wintercheck!

De Hansen klantenkaart komt met velen voordelen. Als kaarthouder heb je recht op één gratis zomer- of wintercheck per jaar. Zo zorgen we ervoor dat jouw auto altijd in optimale conditie is en blijft, zodat je veilig en zonder zorgen de weg op kunt gaan. Ook ontvang je 10% korting op alle was programma’s bij Carwellness Venray, zo rijd je voordeliger in een schone bolide.

Plan je wintercheck bij Hansen

Ben je benieuwd naar de staat van je auto en wil je er zeker van zijn dat hij klaar is voor de winter? Wacht dan niet langer en plan online een afspraak voor de jaarlijkse wintercheck bij Hansen. Je kunt ook contact met ons opnemen via 0478-550990. Ons team staat klaar om je auto winterklaar te maken, zodat je met vertrouwen de weg op kunt tijdens de koudste maanden van het jaar. Veiligheid staat voorop, en we helpen je graag om een zorgeloze winter tegemoet te gaan.