De Skoda Superb 1.8 TSI Style Business volgens Timo (mét rijtest!)

skoda superb beenruimte

Onze junior verkoper Timo heeft afgelopen week een rit gemaakt in een van de nieuwste modellen die in onze showroom staan: de Skoda Superb 1.8 TSI Style Business. Benieuwd naar wat de belangrijkste sterke punten van deze hatchback zijn? Ze staan hier allemaal voor je op een rij!

Het stijlvolle uiterlijk

Voordat we in de auto stappen voor de rijtest, krijgen wij al zin om te gaan rijden. Dit komt vooral door hoe de Skoda Superb eruit ziet. Timo is erg enthousiast: “Het parelmoer wit en de hoogglans zwarte velgen zorgen voor een uiterst stijlvolle samenstelling.” De buitenkant van de auto heeft zowel scherpe lijnen als een vloeiend aflopende daklijn. De velgen, eerder genoemd door Timo, zijn 18-inch lichtmetalen exemplaren die de auto een nog sportievere en luxere uitstraling geven. De verlichting is ook erg modern: “De LED-verlichting van de Skoda Superb zorgt ervoor dat je ontzettend goed zicht hebt in het donker”, licht Timo toe.

Kortom: de Skoda Superb is een echt genot voor het oog!

De rijtest zelf

Wanneer we in de auto stappen en de motor starten, merken we meteen dat dit een prettige rijtest gaat worden. “De motor, een zeer krachtige met maar liefst 180pk, komt zijn beloftes zeker na. Het is een plezier om in de auto te rijden”, vertelt Timo tijdens de rit. De stoelen geven voldoende steun op de juiste plekken. Timo voegt nog toe: “De zwarte, lederen bekleding op de stoelen zorgt er niet alleen voor dat je comfortabel zit tijdens het rijden, het geeft het interieur van de auto natuurlijk ook een extra luxe uitstraling.”

Het stuur is erg sportief ontworpen, en is natuurlijk in hoogte verstelbaar, wat het rijden voor iedereen makkelijk maakt. Verder vind je in het middenconsole natuurlijk de versnellingspook, die over 6 versnellingen beschikt. Daarnaast vind je hier het verdere bedieningssysteem: multimedia, climate control, navigatie en andere zaken. Het scherm in het midden werkt volledig met touchscreen, al zitten er ook verschillende knoppen naast waardoor het gebruikersgemak nog verder toeneemt.

Timo legt de werking uit van een extra knop, die lang niet alle auto’s hebben: “De Modus-knop zorgt ervoor dat de bestuurder zelf het gewenste rijgedrag van de auto kan bepalen.” Afhankelijk van het type weg dat je rijdt, kun je de juiste modus selecteren. Je drukt op deze knop en de Skoda Superb helpt je om je rijgedrag aan de veranderde situatie aan te passen.

Het allergrootste voordeel

De grote verrassing van de Skoda Superb 1.8 TSI Style Business is op het eerste gezicht niet te zien: de grote hoeveelheid aan beenruimte. Timo bevestigt: “Zowel voor- als achterin kun je ontzettend comfortabel zitten. Dit komt niet alleen door de fijne stoelen, maar ook door de vele ruimte die je bij je benen hebt.”

Voor iemand die lange ritten maakt en vaak passagiers meeneemt, is dit natuurlijk een groot voordeel. Maar ook wanneer er wat bagage mee moet, is de Skoda Superb een goede uitkomst: “De kofferbak beschikt over maar liefst 625 liter inhoud, wat bovengemiddeld groot is voor een auto van dit formaat”, voegt Timo als laatste toe.

De Skoda Superb: een auto waar je niet alleen ontzettend prettig in rijdt en zit, maar die ook nog een genot voor het oog is.

Wil je graag alles weten over deze hatchback? Bekijk hem dan eens op onze aanbodpagina!