Ver rijden met een elektrische auto, hoe gaat dat?

Om zelf te ervaren hoe het is om ver te rijden met een elektrische auto hebben we de proef op de som genomen. Samen met een aantal collega’s hebben we de e-Soul, e-Niro en de EV6 getest met een lange rit naar de bergen. Een rit van ruim 300 km enkele reis waarbij zowel snelwegen, provinciale wegen als bochtige bergwegen werden bereden. Benieuwd hoe onze collega’s deze rit ervaren hebben? Lees hieronder de ervaring van Bram, Rik, Mathieu en Jelle en bekijk de video:

Rik Aben, Verkoopadviseur:

Aangezien er nog niet bij elk tankstation geladen kan worden, vergt een langere rit met een elektrische auto een kleine voorbereiding. Gelukkig hebben we hiervoor de KiaCharge app. In deze app kun je vooraf je route ingeven en worden de verschillende stopplaatsen om te laden vanzelf berekent.  Natuurlijk kun je zonder route ook kijken welke laadmogelijkheden erin de buurt te vinden zijn via deze app. Zo kom je dus nooit met een lege accu stil te staan. Ook wij hebben tijdens deze rit gebruikt van de KiaCharge app om laadpunten te vinden. Voor de rit hebben we onze begin en eindbestemming ingevoerd. De mogelijkheid was er om in een keer door te rijden met alle auto’s, maar door tussentijds toch nog even kort te laden heb je de mogelijkheid om even uit te rusten. Ook zorgde dit ervoor dat we nog ruime actieradius over hadden toen we op de bestemming aankwamen. Al met al zorgt dit voor een zeer comfortabele en prettige rit en kom je uitgerust uit op plaats van bestemming.

 

Jelle Willemse, Serviceadviseur:

Met een technisch oogpunt heb ik de rit ervaren als zeer comfortabel. Omdat elektrische auto’s geen brandstofmotor en versnellingsbak hebben voel je nauwelijks trillingen en hoor je geen geluid. Dit zorgt voor een erg soepele acceleratie en een ontspannen ervaring van de rit. Zeker in de heuvelachtige gebieden merk je dat de accu iets sneller leeg gaat maar ook weer wordt bijgeladen wanneer je heuvel afrijdt. Dit gebeurt door het regeneratief remsysteem dat ervoor zorgt dat de accu wordt bijgeladen. Al met al zorgt de techniek van een elektrische ervoor dat je zeer comfortabel en geruisloos kunt rijden.

 

Mathieu Pama, Verkoopadviseur:

Tijdens deze rit hebben we gebruik gemaakt van de Kia Charge laadkaart. Deze kaart hebben we gekozen aangezien deze makkelijk samenwerkt met de Kia Charge app welke te koppelen is aan je auto. De laadkaart geeft toegang tot meer dan 2.500 laadstations in Europa. De kaart zorgde ervoor dat we in de Benelux probleemloos konden laden, onder andere bij de Shell laadstations.

 

Bram Hansen, Verkoopadviseur:

Met de elektrische modellen van Kia zijn we vertrokken vanuit Venray naar de heuvelachtige omgeving. Op dit moment biedt Kia keuze uit de e-Soul, e-Niro en de nieuwe EV6. De e-Soul is de eerste elektrische auto van het merk. Per 2019 is hier de e-Niro aan toegevoegd en is ruimer dan zijn voorganger. Dit model is gebaseerd op de populaire Kia Niro Hybrid. Per 2021 is er een volledig nieuw model aan het aanbod toegevoegd; de Kia EV6. Dit model is volledig ontworpen als elektrische auto en dat is aan alle eigenschappen te merken.