Alles over de Mazda CX-5

Mazda CX-5 wit Autobedrijf Hansen Venray

Een van de betere modellen van Mazda is volgens ons toch wel de CX-5. Wij van Autobedrijf Hansen vertellen je in deze blog over alle pluspunten die deze crossover heeft.

Bekijken

De grote grille aan de voorkant van de auto is volgens ons wat betreft het uiterlijk het meest opvallende onderdeel van de auto. Hierdoor lijkt de Mazda CX-5 een stuk groter dan dat hij in werkelijkheid is. Dit maakt dat de auto aan de buitenkant op het eerste gezicht een krachtige, stoere uitstraling krijgt. Door de lichtmetalen velgen wordt dit imago meer versterkt, en voel je de luxe al aan de buitenkant.

Wanneer we naar het interieur gaan, blijft het stoere beeld, maar dit wordt in het dashboard verder aangevuld met degelijke en zakelijke elementen. Dit is gedaan om het dashboard zo overzichtelijk en keurig mogelijk te houden. Er zijn weinig knoppen en het scherm is te bedienen via aanraking of met de draaiknop op de middentunnel. Alles is uitgevoerd in prettig aanvoelende kunststoffen.

Zitten

De hoogte van de stoelen is ontzettend prettig. Je hebt lekker veel overzicht over de weg en instappen gaat soepel. De stoelen zijn redelijk stevig, maar tegelijk ook lekker zacht. Hierdoor zitten ze erg lekker. Het voelt goed en vertrouwd; je voelt je onmiddellijk thuis wanneer je plaatsneemt in de Mazda CX-5!

Verder zitten passagiers op de achterbank ook comfortabel; er is voldoende ruimte. Mocht je toch met je knieën de voorste stoelen raken, dan is dit helemaal niet erg, aangezien deze aan de achterkant van stof zijn.

Rijden

Bij het merk Mazda hebben veel mensen al snel de associatie dat het qua rijgemak wel snor zit. Deze verwachting heeft het merk opnieuw waargemaakt met dit model. De wegligging is ontzettend prettig en dat maakt de Mazda CX-5 uitermate geschikt als reisauto. De bediening is licht en door de precieze besturing weet je precies wat er met je wielen gebeurt en gaat gebeuren.

De SkyActiv-motor is een technologie van Mazda die in meerdere modellen zijn vruchten heeft afgeworpen. Zo ook in de CX-5. Deze motor heeft als doel meer vermogen en een lagere CO2-uitstoot. Het lijkt een moeilijke combinatie, maar het is Mazda gelukt om het toch voor elkaar te krijgen, door motoren met een hoge compressieverhouding, efficiëntere versnellingsbakken en toepassing van sterkere en lichtere materialen in chassis en carrosserie.

Onze conclusie

Volgens ons van Autobedrijf Hansen is de Mazda CX-5 zeker een aanwinst door de vele voordelen die hierboven genoemd werden. Ben je op zoek naar een auto die lekker optrekt maar tegelijkertijd zuinig en betrouwbaar is? Dan is dit echt wat voor jou!

Ben je overtuigd? Vraag dan nu snel een proefrit aan of kom eens langs in onze showroom in Venray.