De Ford Kuga: een echte topper

Ford Kuga Autobedrijf Hansen lichtgrijs zwart

Dit model is misschien minder bekend, maar naast de Focus en Fiesta is de Kuga nu een van de bestscorende modellen van Ford. Wij van Autobedrijf Hansen vertellen je waarom dat zo zou kunnen zijn!

De eerste indruk…

De Ford Kuga is een SUV, en dat is aan zijn afmetingen zeker te zien: het is een krachtige, massieve auto met grote afmetingen. Tegelijkertijd wisten de ontwikkelaars een enigszins sportief karakter te behouden. Dit komt volgens ons, van Autobedrijf Hansen, door de zachte lijnen. De auto is niet hoekig, maar heeft juist een organisch uiterlijk door de vormen die Ford aan de auto heeft gegeven.

Dit gevoel wordt meegenomen in het interieur van de Ford Kuga. De zachte, soepele lijnen komen ook hier terug. Dit zorgt ervoor dat je een rustig gevoel krijgt wanneer je bijvoorbeeld naar het dashboard en middenconsole kijkt.

Ruimte is ook iets dat zowel het uiterlijk als het innerlijk van de Ford Kuga typeert. Wanneer je de buitenkant ziet, is deze ruimte overduidelijk. Je kunt met vier mensen makkelijk plaatsnemen en een lange rit maken. Daarnaast bedraagt de bagageruimte achterin 475 liter, maar wanneer je de achterbank meer naar voren verplaatst, kan dit wel oplopen tot 645 liter. De achterbank kan daarnaast in delen omgeklapt worden, zodat je nog grotere voorwerpen kunt vervoeren. Je creëert dan een vlakke laadvloer.

Wat de bagageruimte achterin nog meer verbetert, is het feit dat deze een lage tildrempel heeft en hoekig is van vorm. Superhandig natuurlijk wanneer jij de zware krat boodschappen achterin wilt zetten of andere zware, grote voorwerpen wilt meenemen met de Ford Kuga.

En het rijden…

Je hebt niet alleen veel ruimte in de Ford Kuga, maar als bestuurder zit je ook nog eens erg lekker. De stoel is goed te verzetten, waardoor je de ideale positie voor jou als bestuurder kunt bereiken. De vering is stevig, maar geeft toch precies genoeg mee en is daarmee zeker niet te hard. Een stukje ‘off road’ met veel kuilen, keien en hobbels is een peulenschil voor de Kuga. 

De motor is een goede match met het model, waardoor je binnen no-time op 100 km/u zit: wel binnen 10 seconden! Dat is niet het enige voordeel. Deze motor is ook nog superzuinig. De CO2-uitstoot is, ten opzichte van het vorige model, ontzettend gedaald. Je merkt de zuinigheid van de motor dus niet alleen in je portemonnee, maar ook in de uitstoot die de auto heeft!

Bij hoge snelheden zorgt het AWD-systeem voor meer grip in de bochten en betere handelbaarheid. Je vertrouwt de Ford Kuga snel wat betreft het opvolgen van jouw commando’s aan het stuur. Verder valt het op dat de Kuga erg stil is wat betreft weggeluid en windgeruis.

Wat vinden wij…

Wij van Autobedrijf Hansen vinden dat je met de Ford Kuga een ontzettend fijne rijervaring hebt door onder andere de stilte van de motor, de fijne stoelen en de grote ruimte. Ook op het gebied van rijgemak heb je als bestuurder niks te klagen. Wat ons betreft een echte aanrader!

Ben jij nou al helemaal overtuigd? Of kom je toch nog graag even rondkijken? Neem dan eens contact met ons op, of kom gezellig langs in de showroom!