De krachtige Opel Mokka

Opel Mokka zwart design

In deze blog vertellen wij van Autobedrijf Hansen je, aan de hand van vele voordelen, waarom je voor de Opel Mokka zou moeten kiezen.

Bekijken

De Opel Mokka is een compacte SUV, wat betekent dat de auto een ruim uiterlijk heeft maar hoog op de pootjes staat. Ondanks dit uiterlijk zijn de werkelijke buitenmaten redelijk bescheiden, waardoor een parkeerplek vinden en behendig door smalle straatjes rijden makkelijk blijft, zonder dat je opgevouwen in de auto hoeft te zitten.

De naam “Mokka” is afkomstig van een kleine, ronde koffieboon uit de Coffea Arabica soort. Wij weten niet of de koffie van deze boon ook echt lekker is, maar wij weten wel dat het een goede inspiratiebron is voor het ontwerp van de auto. Veel van de vormen van de Mokka zijn namelijk hierop gebaseerd: het buitendesign is rond, zonder scherpe of harde lijnen. Daarentegen blijft het uiterlijk sterk, wat bij een koffieboon ook zo is: hij ziet er dan wel rond en zacht uit, de smaak is vaak krachtig.

Zitten

Zoals we al zeiden, ziet de auto er vanaf de buitenkant ruim uit. Dit zie je ook aan de binnenkant terug en merk je zeker tijdens het zitten. Zowel voor als achter is de beenruimte enorm. De achterbanken kunnen ook nog eens neer worden geklapt, waardoor de laadruimte heel erg groot wordt: de laadvloer wordt dan wel 1,5 meter diep!

De stoelen en achterbank zitten ontzettend fijn. Ze voelen stevig aan waardoor je niet helemaal wegzakt, maar geven toch een zacht gevoel. Het leer van de stoelen is natuurlijk een extra pluspunt: het is makkelijk schoon te houden en zit erg comfortabel. Door het ontwerp van deze stoelen veer je lekker mee als je over grote drempels rijdt met de Opel Mokka. Door de hoge instap zit je ook nog eens lekker hoog, wat voor iedereen in de auto voor veel overzicht over het verkeer zorgt.

Rijden

Wanneer je stuurt met de Opel Mokka, reageert de auto eigenlijk vrijwel direct. Dit zorgt natuurlijk voor veel controle over de auto en een veilig gevoel. De auto is tijdens het rijden ook zo stil, dat je als bestuurder enkel wat banden- en windgeruis hoort. De 1,4 liter turbomotor zorgt ervoor dat je lekker vlot op kunt trekken, zonder de controle te verliezen over je snelheid. Je kunt het toerental redelijk laag houden, wat het brandstofgebruik natuurlijk ten goede komt. In combinatie met de lage aanschafprijs van de auto is de Opel Mokka op financieel gebied dus een zeer slimme keus!

Het kost wat tijd om aan de bediening via het dashboard te wennen door de vele knopjes, maar zodra je dit door hebt wil je nooit meer anders. De knoppen zijn op een logische manier geplaatst en ingedeeld, waardoor je tijdens het rijden snel weet welke knop je moet hebben om bijvoorbeeld de airconditioning te bedienen. Hierdoor word je minder afgeleid van de weg en kun je je volledig richten op het verkeer om je heen.

Door al deze voordelen snappen we dat je interesse hebt gekregen in de Opel Mokka. Meer weten over dit model of een van onze andere occasions? Neem dan vooral contact met ons op!