De ontelbare voordelen van de Nissan Micra

Nissan Micra oranje zwart

Wil jij alles weten over de ontelbare voordelen van de Nissan Micra? Lees dan snel deze blog en kom langs bij Autobedrijf Hansen in Venray!

Hoe ziet de Nissan Micra eruit?

Over het antwoord op die vraag kunnen we heel kort zijn: spectaculair. De ontwerpers van de Nissan Micra hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn uitgebreid in beraad gegaan over het design. En dat is te zien: wanneer je deze nieuwe Micra vergelijkt met eerdere varianten van dit model, lijkt dit een hele andere auto te zijn. Door de scherpe lijnen en steile vouwen aan de buitenkant krijgt de Nissan Micra een frisse en vlotte indruk. Echt een auto waar zowel je dochter van 21 mee voor de dag kan komen, maar die je vader van 70 ook een flinke boost aan zijn imago kan geven.

Deze frisheid wordt doorgetrokken in het interieur, dat in veel gevallen in 2 kleuren beschikbaar is. De binnenkant is dan wel met eenvoudige materialen ingericht, maar door deze tweekleurigheid is dit amper af te zien. Daarnaast is het afgeplatte stuurwiel volgehangen met knopjes waarmee ondermeer de cruise control en audio bediend kunnen worden. Dit voegt natuurlijk extra toe aan de frivoliteit die Nissan uit wilde stralen met de Micra. Luxe is ook een sleutelwoord dat in ons opkomt wanneer we naar het interieur van de Nissan Micra kijken, onder andere doordat het geluidssysteem in de hoofdsteun van de auto verwerkt zit! Dit zorgt natuurlijk voor een extra beleving van jouw favoriete muziek.

Hoe rijdt de Nissan Micra?

De stoelen zitten zeer goed en ondersteunen de benen van langere mensen ook prima. Wanneer je niet langer dan 1.90 meter bent, is de ruimte zowel voor als achter meer dan voldoende, maar wanneer je iets langer bent, is de ondersteuning van de stoelen zo goed, dat je de mindere beenruimte snel vergeet. Ook van de bagageruimte is – wanneer je in je achterhoofd houdt dat het een compacte gezinsauto is – niks te zeggen: deze bedraagt 300 liter, en is te vergroten tot meer dan 1000 liter, wanneer je de achterbanken omklapt.

Dan het rijgedrag van de Nissan Micra: de motor is pittig, levendig en heeft voldoende kracht. Je hebt zelden het gevoel kracht tekort te komen. Vlot doorschakelen is wel van belang, want eenmaal op stoom blaast de turbo flink door. Het snel doorschakelen is niet erg moeilijk, want dit gaat verrassend soepel en geeft je een verfrissend gevoel: dat verwachtte je niet bij dit model! Ook het onderstel houdt zich keurig aan de veelgevraagde norm van deze tijd: een combinatie tussen een zowel soepele als stevige vering, zodat de auto comfortabel rijdt zonder week te worden en sportief meewerkt zonder daarbij keihard te zijn. Zowel de motor als het onderstel van de Nissan Micra komen wat ons van Autobedrijf Hansen betreft dus weinig tekort.

Daarnaast is de Nissan Micra uitgerust met een onverwacht groot aantal veiligheidsopties. Omdat de ramen van de Micra redelijk klein zijn en de raamstijlen fors (wat natuurlijk wel typisch is voor het uiterlijk van dit model), hebben de ontwerpers ervoor gekozen om het aantal buitenspiegels te vermeerderen. Hierdoor heb je meer dan genoeg zicht op wat er rondom je auto gebeurt. Daarnaast kun je de Micra optioneel uitrusten met Nissans spectaculaire 360-graden camera. De veiligheidsuitrusting is verder uitgebreid met onder meer verkeersbordherkenning een zelfstandig remsysteem bij stadssnelheden en rijstrookassistentie.

Wat vindt Autobedrijf Hansen?

Wij bij Autobedrijf Hansen vinden dat de Nissan Micra als occasion over ontzettend veel voordelen beschikt en denken je in deze blog daarvan te hebben overtuigd. Daarnaast blijft de Nissan Micra een “B-segment” auto, wat betekent dat de prijs van deze auto zeer acceptabel zal zijn.

Zou je alle genoemde voordelen nou eens zelf willen ervaren? Kom dan direct langs voor een proefrit in onze showroom in Venray, of neem contact met ons op!