Denk je aan de zomerbanden?

Nu de zon steeds meer begint de schijnen, heeft je auto andere behoeften dan in de winter. Een van deze dingen is het verwisselen van de winter- naar zomerbanden. Autobedrijf Hansen biedt u deze service!

In veel gevallen wordt aangeraden dat je in de winter met een andere set banden rijdt. In de winter heb je namelijk meer grip op de weg nodig, doordat het door vorst glad kan zijn. Toch zijn veel mensen zich niet bewust van het feit dat het belangrijk is om niet het hele jaar door met deze banden te blijven rijden.

Monteer tijdig de zomerbanden op je auto

De winterbanden zijn perfect voor temperaturen die rond het nulpunt blijven, maar wanneer de temperaturen stijgen, is het beter als je je banden verwisselt naar de zomerbanden. Winterbanden kunnen namelijk slecht tegen hogere temperaturen. Ze slijten harder, wat ervoor zorgt dat je sneller nieuwe banden nodig zult hebben. Daarom adviseren wij, van Autobedrijf Hansen, je om je winterbanden in te wisselen voor zomerbanden wanneer de winter voorbij is. Dit artikel op de website van ANWB legt verder uit waarom het niet slim is om je winterbanden het hele jaar door te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om de zomerbanden bij Autobedrijf Hansen aan te schaffen. Wij beschikken over een groot assortiment zomerbanden en zorgen ervoor dat we een set vinden die precies bij je behoeften en natuurlijk bij je auto past!
Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen zomerbanden onder de auto laten monteren. Naast de bandenwissel zelf, kun je de banden ook grondig door onze experts laten uitlijnen en balanceren. Dit zorgt ervoor dat veel problemen met de banden kunnen worden voorkomen. Je kunt hierdoor langer genieten van je zomerbanden!

Ons bandenhotel

Een andere dienst die wij aanbieden, is het opslaan van je winterbanden tijdens de zomer. Autobedrijf Hansen heeft hier een speciaal bandenhotel voor. Hier slaan wij alle banden op een professionele manier op, zodat deze niet beschadigd kunnen raken. Voordat de banden worden opgeslagen, controleren wij deze grondig op profieldiepte en kwaliteit. Wanneer je ze dan weer nodig hebt in de winter, leggen wij ze er voor je op!
 

Heb jij je banden nog niet laten verwisselen voor de zomer? Of heb je een andere vraag wat betreft je banden? Maak dan nu een afspraak via de website of bel naar 0478-550990.