Mijn droomauto financieren of toch private lease?

Financieren of Private lease

Eigenaar worden van een nieuwe auto zonder de investering te doen klinkt interessant en het komt steeds vaker voor dan je zult denken.

Om te weten wat de verschillen zijn tussen private lease en financieren moeten we eerst weten wat de mogelijkheden zijn van beide opties.

Wat houdt private lease precies in?

Doormiddel van een auto leasen huur je de auto voor een langere tijd tegen een vast bedrag per maand. Je bent dan niet de directe eigenaar van de auto. Gedurende de lease zit de afschrijving van de auto verwerkt in het maandelijks bedrag en krijg je de kans aan het einde van de lease om de auto volledig aan te schaffen over de overige waarde van de auto. In de maandelijkse kosten van de lease zijn onderhoud, reparatie, wegenbelasting, verzekering en de rente al opgenomen. De voordelen van een private lease is het betalen van een vast maandelijkse bedrag aan de lease maatschappij en geen stress over de extra kostenplaatje dat komt kijken bij het rijden van auto.

Hoe werk het financieren van een auto?

Bij het financieren van een auto word je de nieuwe eigenaar van een auto zonder de koopsom direct te betalen. Je lost dan maandelijks een afgesproken bedrag af die tussentijds in te lossen is. Er wordt een vast en aantrekkelijk rentepercentage verrekend over de financiering van jouw droomauto. Zo ben je aan het einde van de rit volledige eigenaar van de auto. Bij het financieren van een auto regel je je eigen verzekering, onderhoud, reparatie, wegenbelasting en alle extra kosten die komen kijken bij het rijden van een auto.

Wat is het verschil tussen private lease en financieren?

Het grote en meest opvallende verschil tussen private lease en een financiering is dat bij het financieren van jouw auto je de uiteindelijke eigenaar bent en bij een private lease niet. Vaak ben je voordeliger uit bij het financieren van jouw auto, maar ook private lease is zeker geen verkeerde keus als je liever zekerheid hebt dat je de reparatie en onderhoud kosten kan beperken zonder spaargeld te verliezen. Bij beide kun je jouw spaargeld voor andere doeleinden gebruiken mocht je dat willen en betaal je een afgesproken vast bedrag per maand.

Bij het leasen van een auto ben je gelimiteerd met een maximale aantal kilometers die je per jaar mag rijden, dit is niet zo bij het financieren van jouw droomauto. Bij het financieren is er een grenzeloos aantal kilometer die je jaarlijks mag rijden en betaal je daar ook een afgesproken rente over.

Ook bij ons kan jij jouw droomauto leasen of financieren

Wij hebben een ruim aanbod aan nieuwe auto’s en occasions. Ben jij benieuwd wat het beste bij jou past? Neem dan contact op met onze verkoopadviseurs voor meer informatie of bekijk alvast ons ruime aanbod.