8 tips om jouw auto voor te bereiden op de zomer

Zomer check

De zomer staat voor de deur en dat betekent langere dagen, warme temperaturen en misschien wel een roadtrip of twee. Het is belangrijk om je auto goed voor te bereiden op de zomerse omstandigheden om ervoor te zorgen dat je veilig en zorgeloos de weg op kunt. Hier zijn enkele essentiële tips om je auto klaar te maken voor de zomer, en hoe Hansen je daarbij kan helpen.

Controleer de airco voor de zomer

Een goed werkende airconditioning is cruciaal tijdens de warme zomermaanden. Laat je aircosysteem controleren op eventuele lekkages en zorg ervoor dat het koelmiddel op peil is. Bij Hansen kunnen we de airco inspecteren en ervoor zorgen dat je koel blijft tijdens je ritten.

Vervang op tijd de olie van jouw auto

Een verse oliewissel zorgt ervoor dat je motor soepel blijft draaien, vooral bij hogere temperaturen. Oude olie kan leiden tot oververhitting en slijtage van de motoronderdelen. Onze service adviseurs bij Hansen adviseren om je olie en oliefilter regelmatig te vervangen volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Controleer de banden

Zorg ervoor dat je banden in goede staat zijn en de juiste bandenspanning hebben. De hitte kan invloed hebben op de bandenspanning, wat kan leiden tot ongelijke slijtage of zelfs een klapband. Controleer ook de diepte van het profiel om er zeker van te zijn dat je voldoende grip hebt op de weg. Hansen kan je helpen met het controleren en zo nodig vervangen van je banden.

Test de accu

Hoge temperaturen kunnen een zware tol eisen van je autobatterij. Laat je accu testen om er zeker van te zijn dat deze voldoende vermogen heeft. Een oude of zwakke accu kan onverwachts problemen veroorzaken, vooral tijdens een hittegolf. Bij Hansen kunnen we je accu testen en indien nodig vervangen.

Inspecteer de remmen

Veiligheid gaat boven alles, dus zorg ervoor dat je remmen in topconditie zijn. Luister naar ongebruikelijke geluiden zoals piepen of slijpen, en let op trillingen tijdens het remmen. Onze ervaren monteurs kunnen een grondige inspectie uitvoeren en eventuele problemen met de remmen verhelpen.

Vul de vloeistoffen bij voor de zomer

Naast de olie zijn er verschillende andere vloeistoffen die je moet controleren en bijvullen, zoals koelvloeistof, ruitenwisservloeistof, remvloeistof en stuurbekrachtigingsvloeistof. Het is belangrijk dat al deze vloeistoffen op peil zijn om ervoor te zorgen dat je auto soepel en veilig blijft rijden. We kunnen deze controles snel en efficiënt voor je uitvoeren.

Reinig en bescherm de auto

Een grondige schoonmaakbeurt van zowel de binnen- als de buitenkant van je auto zorgt ervoor dat hij er op zijn best uitziet en helpt bij het beschermen tegen de zomerse zon. Was en wax de buitenkant om de lak te beschermen tegen UV-stralen en gebruik een interieurreiniger om het dashboard en de bekleding te verzorgen. Bij Hansen bieden we uitgebreide schoonmaak- en beschermingsservices aan om je auto zomerproof te maken.

Lichten en ruitenwissers

Heldere koplampen en werkende ruitenwissers zijn essentieel voor een veilige rit, vooral tijdens zomerse regenbuien. Controleer of alle lichten goed functioneren en vervang versleten ruitenwissers. Zo blijf je veilig en houd je goed zicht tijdens elke zomerse rit.

De Zomercheck van Hansen

Bij Hansen begrijpen we hoe belangrijk het is om je auto in topconditie te houden, vooral tijdens de zomer. Daarom bieden wij een uitgebreide zomercheck aan, waarbij we jouw auto op de volgende 15 punten grondig inspecteren:

 • Accu testen met accutest
 • Niveau koelvloeistof
 • Inspectie koelingssysteem en conditie van de slangen
 • Hulpaandrijving gordel en gordelspanning
 • Niveau motorolie
 • Niveau remvloeistof
 • Remmen
 • Sproeier installatie voorruit, achterruit en koplamp
 • Wisserbladen, voor en achter
 • Buitenverlichting
 • Dashboardverlichting
 • Schokbrekers
 • Bandenspanning en profieldiepte
 • Uitlaat
 • Controle uitstroomtemperatuur airco

Met deze uitgebreide check zorgen we ervoor dat je auto helemaal klaar is voor de zomer en dat je veilig en comfortabel kunt genieten van je zomerse ritten. Maak vandaag nog een afspraak bij Hansen en laat ons je helpen om je auto in topconditie te brengen voor de warme maanden die voor de deur staan.