Wat een toppers: de Toyota Verso en Verso-S

Toyota Verso-S wit paars zwart

Op dit moment hebben wij drie modellen van Toyota in ons aanbod: één Toyota Verso en twee Toyota Verso-S. In deze blog vertellen wij je alles over deze fijne auto’s.

De Toyota Verso en Verso-S zijn vrijwel identiek aan elkaar, de Verso-S is enkel iets kleiner en heeft aan de binnenkant een aantal aanpassingen gekregen. Wij zullen in deze blog de verschillen tussen deze twee modellen verder toelichten, samen met natuurlijk de grootste voordelen van de twee modellen.

Bekijken

Het model aan de buitenkant van beide auto’s is vergelijkbaar. De neus is rond ontworpen, met een oplopende lijn naar de achterkant van de auto. Hierdoor is de vorm van deze achterkant iets rechthoekiger geworden, wat natuurlijk niet alleen een mooi uiterlijk geeft, maar ook voor een hoge en grote bagageruimte zorgt. Door deze ronde vorm aan de voorkant weet je eigenlijk direct dat het een Toyota betreft.

Verder is de buitenkant van de Verso en Verso-S vrij simpel gehouden, om zo ook aandacht te kunnen besteden aan de binnenkant. Deze is erg strak ontworpen en, zoals bij de meeste Toyota’s, degelijk afgewerkt. De stoelen hebben stoffen bekleding, maar behouden toch een stijlvolle uitstraling. Ook bij het dashboard is geprobeerd om deze stijlvolle karakteristieken te integreren. Dit is onder andere terug te zien aan de ronde vormen. Bij de Toyota Verso zit het hele instrumentarium in het midden bovenop het dashboard, en niet direct achter het stuur. Dit is even wennen, maar is tijdens het rijden uiteindelijk toch wel erg prettig. Verder beschikken beide modellen over een groot scherm in het midden van het dashboard, waar onder andere de radio en navigatie kunnen worden bediend, maar waar ook het beeld van de achteruitrijcamera wordt getoond.

Rijden

De stoelen zijn, net zoals de rest van het interieur, zeer goed afgewerkt. Dit is een zeker positief punt voor het algemene rijcomfort. Alle stoelen in zowel de Toyota Verso als Verso-S zijn redelijk hoog, wat het instappen vergemakkelijkt en het overzicht op de weg laat toenemen. Bij de Verso bestaat de achterste rij uit drie individuele stoelen, waardoor je ontzettend veel ruimte hebt als passagier. Ook beschik je over een ‘vliegtuigtafeltje’ aan de achterkant van de voorste stoelen. Bij de Verso-S is de achterbank één geheel, maar dat betekent niet dat je dan krap hoeft te zitten.

De versnellingspook zit bij beide modellen op een soort sokkel. Hierdoor kun je er als bestuurder goed bij en kost schakelen wel erg weinig moeite. Daarnaast is de pook nog eens erg nauwkeurig en volgt hij je handelingen goed op. Een van de modellen van de Verso-S die wij in ons aanbod van occasions hebben, is een automaat. Dit is natuurlijk perfect wanneer je niet houdt van het vele schakelen. De Verso, die beschikt over cruise control, heeft een iets groter vermogen, maar beide modellen geven je als bestuurder het gevoel dat je snel op je gewenste snelheid kunt komen.

Het algemene gevoel tijdens het rijden geeft de bestuurder vertrouwen in de auto. Ook het algemene veercomfort is buitengewoon goed. Door het onderstel voel je oneffenheden in het wegdek nauwelijks. Het stuurgedrag van de Verso is vrij direct. Via een stuurwiel met prettig aanvoelend leer is de auto direct en precies te sturen.

Echte toppers!

Wij van Autobedrijf Hansen vinden zowel de Toyota Verso als Verso-S modellen zeker de moeite waard om te kopen. Zowel qua rijgemak als qua interieur zijn het uitzonderlijk goede auto’s. Hopelijk ben jij na het lezen van deze blog hier ook van overtuigd!

Zou je graag eens een van deze fijne auto’s willen proberen? Kom dan langs om een proefrit te maken of neem contact met ons op!